Dnes je čtvrtek 28. března 2024., Svátek má Soňa
Počasí dnes 14°C Skoro zataženo

Manchester United deklasoval Wolverhampton, Chelsea postoupila v Anglickém poháru

Manchester United deklasoval Wolverhampton, Chelsea postoupila v Anglickém poháru
Manchester United's Wayne Rooney (R) celebrates with team mate Javier Hernandez after his goal during their English Premier League soccer match against West Bromwich Albion at Old Trafford in Manchester, March 11, 2012. REUTERS/Phil Noble (BRITAIN - Tags: SPORT SOCCER) FOR EDITORIAL USE ONLY. NOT FOR SALE FOR MARKETING OR ADVERTISING CAMPAIGNS. NO USE WITH UNAUTHORIZED AUDIO, VIDEO, DATA, FIXTURE LISTS, CLUB/LEAGUE LOGOS OR "LIVE" SERVICES. ONLINE IN-MATCH USE LIMITED TO 45 IMAGES, NO VIDEO EMULATION. NO USE IN BETTING, GAMES OR SINGLE CLUB/LEAGUE/PLAYER PUBLICATIONS | zdroj: tisková zpráva

Fotbalisté mistrovského Manchesteru United deklasovali Wolverhampton na jeho hřišti 5:0 a v anglické lize si vypracovali čtyřbodový náskok na městského rivala City. Svěřenci trenéra Roberta Manciniho však mají k dobru středeční šlágr 29. kola s Chelsea. Ta vyhrála pod trenérem Robertem Di Matteem i čtvrté soutěžní utkání. Londýnský celek s brankářem Petrem Čechem ve čtvrtfinále Anglického poháru doma porazil druholigový Leicester 5:2 a postoupil mezi nejlepší čtveřici. Dvěma brankami přispěl k výhře útočník Fernando Torres, který skóroval po pěti měsících a 24 soutěžních utkáních.

"Rudí ďáblové" pak napravili vyřazení v osmifinále Evropské ligy s Athletikem Bilbao a v domácí soutěži zvítězili posedmé z posledních osmi duelů. Naopak Wolverhampton, na kterém si shodou okolností Manchester v prosinci spravil chuť po vypadnutí z Ligy mistrů (4:1), prohrál potřetí v řadě bez vstřelené branky a klesl na poslední místo. Hosty poslal do vedení po dvaceti minutách stoper Johnny Evans svým premiérovým gólem za A-mužstvo. Ve 39. minutě byl po druhé žluté kartě vyloučen domácí obránce Ronald Zubar a United početní výhodu bleskově využili. Těsně před přestávkou zvýšili slepenými brankami ofenzivní hráči Antonio Valencia a Danny Welbeck. Po změně stran dokonal debakl "Vlků" dvěma brankami během pěti minut útočník Javier Hernández. Hráče Chelsea, kteří ve středu postoupili do čtvrtfinále Ligy mistrů přes Neapol, poslal na stadionu Stamford Bridge do vedení ve 12. minutě Gary Cahill. Reprezentační obránce si po premiérovém zásahu za Chelsea stáhl dres a tričkem s nápisem "Modleme se za Muambu" vyjádřil podporu bývalému spoluhráči z Boltonu Patrici Muambovi, který po srdečním kolapsu v sobotním zápase s Tottenhamem bojuje na jednotce intenzivní péče o život. Pět minut po Cahillovi zvýšil vedení Salomon Kalou a v 67. minutě prolomil své dlouhé střelecké trápení Torres. Za deset minut zdramatizoval utkání útočník Leicesteru Jermaine Beckford, ale v 85. minutě se prosadil znovu Torres. V dramatickém závěru ještě snížil Ben Marshall, skóre v nastaveném čase uzavřel na 5:2 záložník Raúl Meireles. Anglický fotbalový pohár - čtvrtfinále: Chelsea - Leicester (II) 5:2 (67. a 85. Torres, 12. Cahill, 17. Kalou, 90.+1 Raúl Meireles - 77. Beckford, 88. Marshall), Liverpool - Stoke 2:1 (23. Suárez, 57. Downing - 26. Crouch).

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 28.3.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,200 25,320
USD 23,450 23,630
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma