Dnes je pátek 29. března 2024., Svátek má Taťána
Počasí dnes 15°C Polojasno

Manchester Utd. otočil šlágr s Arsenalem, Chelsea stále stoprocentní

Manchester Utd. otočil šlágr s Arsenalem, Chelsea stále stoprocentní
zdroj: tisková zpráva

Fotbalisté Arsenalu nedokázali výsledkově potvrdit dobrý vstup do sezony a v sobotním šlágru 4. kola anglické ligy prohráli 1:2 na hřišti Manchesteru United, přestože v zápase vedli. VIDEO

Hosté přitom měli daleko více šancí. Ujali se vedení, jenže Manchester dokázal zápas otočit. Český záložník Tomáš Rosický se oproti předpokladům neobjevil ani na lavičce Arsenalu. Stále tak není jasné, zda bude připraven na kvalifikační zápas se Slovenskem, ke kterému je nominován. Arsenal, který vyhrál oba předchozí ligové zápasy se skóre 10:2 a slavil i postup do Ligy mistrů přes Celtic, začal ve velkém stylu i proti obhájcům titulu. Manchester několikrát odolal jen s velkou dávkou štěstí. Pět minut před pauzou už ale kapituloval. Aršavin se z 22 metrů opřel do míče a trefil bližší roh branky. Navíc hned po nástupu do druhé půle musel brankář Foster vytáhnout skvělý zákrok proti Van Persiemu. Manchester se ale oklepal zásluhou Rooneyho, který vybojoval pokutový kop a sám ho proměnil. Připsal si tak již čtvrtý zásah v sezoně. Arsenal se pak o body připravil sám, když si dezorientovaný Diaby dal vlastní gól. Londýnský celek sice v závěru srovnal, gól Van Persieho ovšem nebyl kvůli ofsajdu uznán. Arsenal tak přišel o svou neporazitelnost. Stoprocentní naopak zůstali fotbalisté Chelsea, kteří potvrdili v souboji s nováčkem z Burnley roli favorita a ve 4. kole anglické ligy vyhráli 3:0. Český brankář Petr Čech nemusel čelit žádné nebezpečné situaci, vychytal druhé čisté konto za sebou a již 252 minut neinkasoval. Burnley, které vstoupilo do sezony velmi dobře a doma porazilo obhájce titulu Manchester United i Everton, dlouho odolávalo i Chelsea. Až v nastavení první půle zafungovala spolupráce útočníků Chelsea Drogby s Anelkou, před kterým už pak byla jen prázdná branka. Krátce po změně stran zvýšil hlavou Ballack a skóre uzavřel bek Ashley Cole, který zaznamenal teprve třetí gól za posledních pět sezon. Krok s Chelsea drží Tottenham, který rovněž počtvrté vyhrál. Na rozdíl od Chelsea ho to ale stálo hodně sil. Výhru 2:1 nad nováčkem z Birminghamu zařídil až v páté minutě nastavení rychlonohý záložník Lennon. Zatímco Chelsea a Tottenham vstoupily do sezony suverénně, Liverpool se nadále trápí. Ke dvěma porážkám sice přidal druhé vítězství, ovšem při výhře 3:2 na hřišti Boltonu výkonem nepřesvědčil. Bolton dokonce dvakrát vedl, ale v 54. minutě přišel o vyloučeného Davise a Liverpool zápas otočil. Vítěznou branku vstřelil sedm minut před koncem kapitán Gerrard.
Premier League - 4. kolo, výsledky: Chelsea - Burnley 3:0 (45.+1 Anelka, 47. Ballack, 52. A. Cole), Blackburn - West Ham United 0:0, Bolton - Liverpool 2:3 (33. Davies, 47. Cohen - 41. Johnson, 56. Torres, 83. Gerrard), Stoke - Sunderland 1:0 (43. Kitson), Tottenham - Birmingham 2:1 (72. Crouch, 90.+5 Lennon - 75. Bowyer), Wolverhampton - Hull 1:1 (46. Stearman - 3. Geovanni), Manchester United - Arsenal 2:1 (59. Rooney z pen., 64. vlastní Diaby - 40. Aršavin).

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 29.3.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,170 25,310
USD 23,330 23,510
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma