Dnes je pátek 29. března 2024., Svátek má Taťána
Počasí dnes 15°C Polojasno

ME Vídeň: České reprezentantky zvítězily s přehledem nad Tureckem 8:0

ME Vídeň: České reprezentantky zvítězily s přehledem nad Tureckem 8:0
Placeholder | zdroj: tisková zpráva

Češky drtily své soupeřky od osmé minuty utkání, kdy padl první gól. Turkyně i přes zlepšení výkonnosti podlehly českým hráčkám 8:0.

Utkání nabralo očekáváný scénář již v osmé minutě, kdy se dorážkou po trestném rohu prosadila Tereza Mejzlíková, a stala se tak první českou střelkyní na šampionátu - 1:0. Češky drtily své soupeřky a prakticky je nepustily za polovinu.

Z mnoha šancí se ujala další až v 16. minutě, kdy se prosadila z vrcholu kruhu přesně střílející Kyndlová - 2:0. Ve 22. minutě se poprvé a naposledy zapotila brankářka Vančurová, když rychlým vyběhnutím zlikvidovala rodící se nebezpečí. Naše hráčky si udržely pravidelný brankový příděl (každých deset minut gól) i ve zbytku poločasu.

Druhé dějství se odvíjelo ve stejných kolejích jako to první - Češky útočí a tvoří si šance, Turkyně stojí v deseti hráčkách ve vlastní čtvrtině a odpalují míčky. V 7. minutě druhé půle vstřelila svůj druhý gól Haklová, hned o minutu později si další asistenci připsala s chutí hrající Brtvová.

Další šance Křikavové, Polcarové i Brtvové zůstaly nevyužity, a tak se skóre měnilo až čtvrt hodiny před koncem. Tři minuty před koncem utkání si ještě Laciná při svém premiérovém startu na ME dospělých připsala i premiérovou branku - 8:0.

Trenér Chris Faust byl po utkání spokojen s hrou i výsledkem. "Utkání splnilo to, co jsme očekávali. Holky si ošahaly hřiště a seznámily se s turnajem. Jsem rád, že jsme si i zastříleli a přitom neukázali mnoho taktických variant našim soupeřům."

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 29.3.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,140 25,280
USD 23,320 23,500
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma