Dnes je pátek 26. dubna 2024., Svátek má Oto
Počasí dnes 12°C Polojasno

Messi překonal Pelého rekord: Dal 644 gólů za jediný klub

Messi překonal Pelého rekord: Dal 644 gólů za jediný klub
Lionel Messi v utkání FC Barcelony s Realem Valladolid překonal Pelého rekord v počtu gólů za jediný klub | zdroj: Profimedia

V sobotu Lionel Messi vyrovnal Pelého rekord v počtu gólů za jediný klub a v úterý jej hned na první pokus překonal. V zápase španělské fotbalové ligy proti Valladolidu argentinský kanonýr zpečetil výhru 3:0. Od chvíle, kdy v 17 letech debutoval v barcelonském dresu, dal Messi za katalánský klub už 644 branek.

"Když jsem začal hrát fotbal, nikdy jsem si nemyslel, že bych mohl pokořit nějaký rekord, natož ten, který jsem dnes překonal a který patřil Pelému," uvedl Messi po překonání brazilské legendy. Pelé nastřádal 643 gólů v letech 1956 až 1974 během působení v Santosu.

V sobotu Messiho trefa Barceloně k výhře nepomohla, protože s Valencií remizovala 2:2, v úterý už měl dvojnásobný důvod k radosti. Na hřišti Valladolidu favorit dominoval. Messi skóroval po patičce osmnáctiletého Pedriho. V závěru pak ještě třiatřicetiletý Argentinec trefil tyč a další velkou šanci mu zlikvidoval brankář Jordi Masip.

A na spoluhráče Messi po rekordním večeru nezapomněl. "Chci poděkovat všem, kteří mi celá ta léta pomáhali: spoluhráčům, rodině, přátelům. Ti mě každý den podporují," dodal šestinásobný nejlepší fotbalista světa.

Zdroje:

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 26.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,140 25,260
USD 23,400 23,580
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma