Dnes je sobota 20. dubna 2024., Svátek má Marcela
Počasí dnes 2°C Slabý déšť

Messi proti Bayernu nechal vzpomenout na Maradonu

Messi proti Bayernu nechal vzpomenout na Maradonu
Lionel Messi střílí gól Bayernu | zdroj: Profimedia

Lionel Messi v semifinálovém zápase Ligy mistrů proti Bayernu Mnichov ukázal, jak krásný fotbal může být. Nebýt brankáře Bayernu Manuela Neuera, mohl si něměcký tým odvézt zpátky domů daleko větší počet inkasovaných branek.

Kdo očekával gólovou smršť a plno dechberoucích akcí hned od začátku duelu, byl asi zklamaný, protože oba týmy sice disponují ofenzivní silou, ale v prvním poločase bylo zajímavých šancí jako šafránu.

Nejvetším vzrušením byl ve 12. minutě samostatný únik domácího Suaréze, kterému stoprocentní šanci zhatil takřka hokejovým zákrokem brankář Bayernu Manuel Neuer.

V 15. minutě se opět přihásil o slovo Suaréz, který se doslova jako lasička protáhl okolo Jeroma Boatenga, přihrávkou v pokutovém území našel Neymara, ale ten napálil míč pouze do bránícího Rafinhy.

Bayern to ale nezakočilo a v 17. minutě chyběly snad jen centimetry k tomu, aby dobře trefil centr z pravé strany Lewandowski.

V 27. minutě to byla ale opět Barcelona, kdo zahrozil po rohovém kopu, na který si vyskočil nikým neobtěžovaný Suaréz, ale branku přestřelil.

Druhý poločas přinesl hned v úvodu nečekanou šanci pro Bayern, když těsně před pokutovým stáhl Daniel Alvez rozeběhnutého Lewandowského a ten vybojoval přímý kop z nebezpečné vzdálenosti, ale Xavi následně napálil míč pouze do zdi.

V 77. minutě se Barceloně podařilo prolomit německou zeď. Messi si před vápnem posunul míč, skákavou střelou k tyči překonal bezmocného Neuera a Barca šla do vedení 1:0.

Messimu to ale bylo málo a hned v 80. minutě nechal zavzpomínat na legendárního krajana Diega Maradonu. Podobně, jako bylo jeho zvykem, posadil obránce Bayernu na zadek, nadýchaným obloučkem překonal brankáře Neuera a definitivně rozhodl zápas.

V nastaveném čase navíc Neymar dostal přihrávku za obranu a podobně jako Suaréz v prvním poločase spěchal směrem k Neuerovi, kterému nasadil jesle a zakončil gólem na 3:0 pro Barcelonu.

Zdroje:
Vlastní

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 20.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,230 25,350
USD 23,620 23,800
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma