Dnes je sobota 27. dubna 2024., Svátek má Jaroslav
Počasí dnes 16°C Polojasno

Mohuč kvůli protiizraelským komentářům vyhodila útočníka El Ghaziho

Mohuč kvůli protiizraelským komentářům vyhodila útočníka El Ghaziho
Anwar El Ghazi | zdroj: Profimedia

Bundesligová Mohuč s okamžitou platností ukončila smlouvu s útočníkem Anwarem El Ghazim. Důvodem jsou jeho protiizraelské komentáře na sociálních sítích, kvůli nimž už také fotbalistu vyšetřuje státní zastupitelství. Klub o tom informoval na webu.

Osmadvacetiletý El Ghazi na sociálních sítích kritizoval reakci Izraele na útok Hamásu, jehož příslušníci zabili 1400 Izraelců. Při odvetném bombardování v Pásmu Gazy zahynulo podle tamních úřadů přes 9000 lidí.

Prohlášení nizozemský útočník marockého původu zakončil slovy „Od řeky až k moři, Palestina bude svobodná.“ Toto slovní spojení často používá také Hamás, protože jde o řeku Jordán a Středozemní moře, mezi kterými leží Izrael.

Vedení Mohuče kvůli tomu El Ghaziho vyřadilo na dva týdny z týmu a poté mu udělilo důtku. Situace se však neuklidnila, protože útočník popřel prohlášení klubu, že vzal svá slova zpět, a naopak uvedl, že si za ním nadále stojí.

Státní zastupitelství v Koblenzi dnes začalo El Ghaziho vyšetřovat kvůli podezření, že se dopustil narušení veřejného pořádku oslavováním zločinů ve spojení s podněcováním nenávisti.

Poslední celek bundesligy krátce poté oznámil, že s El Ghazim s okamžitou platností ukončil smlouvu. „Klub se rozhodl reagovat na hráčovy postoje a příspěvky na sociálních sítích,“ uvedla Mohuč na webu.

Dvojnásobný nizozemský reprezentant přišel do Mohuče v září z Eindhovenu a podepsal smlouvu na dva roky. V minulosti hrál za Ajax Amsterdam, Lille, Aston Villu a Everton.

Zdroje:

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 27.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,160 25,240
USD 23,410 23,530
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma