Dnes je středa 24. dubna 2024., Svátek má Jiří
Počasí dnes 6°C Slabý déšť

Mourinho oslavil stý zápas na lavičce Realu rekordním vítězstvím

Mourinho oslavil stý zápas na lavičce Realu rekordním vítězstvím
Real Madrid's coach Jose Mourinho gestures during their Spanish King's Cup quarter-final first leg "El Clasico" soccer match against Barcelona at the Santiago Bernabeu stadium in Madrid, January 18, 2012. REUTERS/Felix Ordonez (SPAIN - Tags: SPORT SOCCER) | zdroj: tisková zpráva

Trenér José Mourinho ve stém soutěžním zápase na lavičce fotbalistů Realu Madrid zaznamenal 77. vítězství, když jeho svěřenci zvládli duel na hřišti bojovného Betisu Sevilla a vyhráli 3:2. Královský tým desátým venkovním triumfem v řadě stanovil klubový rekord.

Mourinhovi svěřenci do zápasu nevstoupili šťastně - v 10. minutě využil Jorge Molina přihrávku Rubéna Castra a otevřel skóre. I ve zbytku první půle měli odvážně hrající domácí víc šancí, jenže po neméně vydařené asistenci Mesuta Özila vyrovnal na 1:1 Argentinec Gonzalo Higuaín. Ke druhému nejúspěšnějšímu střelci Realu se poté připojil nejlepší kanonýr soutěže Cristiano Ronaldo, který zblízka levačkou "odklel" branku Betisu. Portugalský střelec do dneška v La lize během tří sezon skóroval do sítě každého z 25 soupeřů s výjimkou Betisu. Svým 97. gólem v 90. zápase od příchodu do Madridu statistiku změnil. Vzápětí ovšem vyrovnal po rohovém kopu na 2:2 důrazný Jefferson Montero a ligový lídr se na cestě za rekordním vítězstvím ještě nadřel. Výhru 3:2 zařídil tvrdou ranou po rohu Ronaldo svým 32. gólem v tomto ročníku La ligy. Real má před Barcelonou, kterou v neděli čeká utkání se Santanderem, náskok už 13 bodů. httpv://youtu.be/CFzclF_hu20 Málaga zdolala v souboji o čtvrté místo na domácím stadionu Levante 1:0 a díky třetímu vítězství v řadě si udržuje šanci na účast v Lize mistrů. Jediný gól obstaral hlavou útočník José Rondón.

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 24.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,240 25,360
USD 23,580 23,760
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma