Dnes je pátek 29. března 2024., Svátek má Taťána
Počasí dnes 14°C Polojasno

Mužská štafeta útočila na medaili, nakonec je šestá

Mužská štafeta útočila na medaili, nakonec je šestá
Zlato ze štafety získalo po 11 letech Německo (v popředí Simon Schempp) před Norskem (na snímku Emil Hegle Svendsen) | zdroj: Profimedia

Čtveřice českých biatlonistů Michal Krčmář, Jaroslav Soukup, Michal Šlesingr a Ondřej Moravec nastupovala do štafety na 7,5 kilometru s medailovými cíli. Naději měla ještě v závěrečném úseku, Moravci se ale nepovedla střelba. Češi tak skončili na šestém místě, zlato bralo po 11 letech Německo.

Závod dobře odstartoval Krčmář, který obě střelby zvládl čistě a udržel si tak kontakt s čelem závodu. Soukup díky tomu vyrazil už ze čtvrtého místa, ale hned v úvodu zlomil hůl a Šlesingrovi tak štafetu předával až na sedmém místě.

Šlesingr se díky bezchybné první střelbě rychle propracoval na třetí místo, které udržel i po dvou dobíjeních ve stoje.

Smůlu měl ale závěrečný Ondřej Moravec, který v první střelbě musel třikrát dobíjet. Ve druhé střelbě se mu navíc zasekla nábojnice a musel opět dobíjet i přesto, že zastřílel čistě. Střelnici tak opouštěl až jako šestý a umístění se mu až do cíle nepodařilo vylepšit. Na první místo Češi ztratili 55,1 sekundy.

Zlato získalo náskokem 15,4 sekundy nad Norskem Německo. To vybojovalo první příčku po dlouhých 11 letech. Francie do závěrečné etapy nasadila svého "zázračného" běžce Martina Fourcada, který svému týmu dokázal vytáhnout bronz. 

Zdroje:
Vlastní

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 29.3.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,220 25,300
USD 23,390 23,490
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma