Dnes je pátek 29. března 2024., Svátek má Taťána
Počasí dnes 14°C Oblačno

Na Mourinha si kvůli údajné nadávce sudím stěžují homosexuálové

Na Mourinha si kvůli údajné nadávce sudím stěžují homosexuálové
PALMA DE MALLORCA, SPAIN 14/01/2012.- Real Madrid Portuguese coach, Jose Mourinho, gives instructions to his players against RCD Mallorca, during their Spanish Primera Division soccer match against at Iberostar stadium in Palma Mallorca, Balearics Islands, Spain, 14 January 2012. MEDIAFAX / EFE | zdroj: tisková zpráva

Prostořeký trenér fotbalistů Realu Madrid José Mourinho se opět dostal do potíží. Podle španělské televizní stanice Cuatro devětačtyřicetiletý kouč při prohlídce stadionu v Lužnikách před úterním úvodním osmifinále Ligy mistrů s CSKA Moskva (1:1) označil rozhodčí vulgárním výrazem pro homosexuály.

Na Mourinha proto podala stížnost k UEFA viceprezidentka Evropské federace gayů a lesbiček (EGLSF). "Homofobní komentáře jsou naprosto neakceptovatelné, zejména ze strany jedné z největších osobností současného fotbalu. Velmi nás zklamalo, že pro pana Mourinha jsou homofobní nadávky při práci běžné," prohlásila Louise Englefieldová. "Je také smutné, že se něco takového stalo během týdne, kdy probíhá kampaň Světový fotbal proti homofobii," dodala.

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 29.3.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,220 25,300
USD 23,390 23,490
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma