Dnes je čtvrtek 18. dubna 2024., Svátek má Valérie
Počasí dnes 1°C Oblačno

Nedvěd považuje titul Juventusu za velkou satisfakci

Nedvěd považuje titul Juventusu za velkou satisfakci
DORTMUND, GERMANY - JULY 27: Pavel Nedved of Juventus Turin gestures during the Pre Season international friendly match between Borussia Dortmund and Juventus Turin in the Signal Iduna Park in Dortmund on July 27, 2008 in Dortmund, Germany. (Photo by Thorsten Wagner/Bongarts/Getty Images) | zdroj: tisková zpráva

Když fotbalisté Juventusu Turín minulou neděli získali po devíti letech italský titul, Pavel Nedvěd v roli jednoho z členů klubového prožíval větší radost než kdysi jako hráč. Nedvěd je hrdý, že se Juventus symbolicky vrátil na vrchol a nechal zapomenout na rok 2006, kdy kvůli korupci přeřazen do druhé ligy a přišel také o dva mistrovské primáty.

Nedvěd si teď jako poradce prezidenta Juventusu poprvé v životě vychutnává, jaké je získat trofej jako "bafuňář". "Radost je to jiná a jsou to asi jiné emoce než jako hráč. Prožívám větší euforii, protože dřív jsme tituly se silným týmem vyhrávali jako by normálně," uvedl dnes Nedvěd, který v Praze v neděli vyrazí na trať svého prvního maratonu. "Člověk si uvědomí, co všechno pro mužstvo dělá, aby dosáhlo nějaké výsledky," líčil. Když za Juventus válel na hřišti, získal italské tituly v letech 2002 a 2003, primáty z let 2005 a 2006 byly turínskému celku odebrány za údajnou korupci, což Nedvěd dodnes považuje za křivdu. "Když nás v roce 2006 poslali do druhé ligy, Juventus byl na dně. Teď jsme zpátky na vrcholu. Ta špatná éry je tímto definitivně u konce. Doufáme, že jsme zpátky," prohlásil Nedvěd. Dojalo jej také, jak triumf Juve prožívají jeho fanoušci. "Celý Turín žije Juventusem, za to jsem strašně rád. Na tuhle chvíli čekalo čtrnáct milionů našich fanoušků strašně dlouho," popisoval Nedvěd, který si v neděli po návratu z pražského maratonu touží naplno vychutnat i velké oslavy ve městě. Devětatřicetiletý Nedvěd je v jedné z vedoucích funkcí "Staré dámy" necelé dva roky. Sám předloni v říjnu nečekal, že by se Juventus tak brzy vyšplhal na italský trůn. "Ale letos celý tým pracoval neskutečně. Hrál nejlepší fotbal v Itálii a titul si zasloužil," řekl Nedvěd. Trefou do černého prý bylo angažování trenéra Antonia Conteho, Nedvědova bývalého spoluhráče, pod kterým Juventus letos neprohrál ani v jednom ligovém zápase. "Conte nás všechny absolutně překvapil. Je to skvělý trenér s velkou budoucností, ví, co znamená Juventus. Budeme jen rádi, když u nás vydrží co nejdéle. Teď jsme na čele v Itálii, ale na řadě je i Evropa. I tam se chceme prosadit," uvedl Nedvěd.

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 18.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,260 25,380
USD 23,620 23,800
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma