Dnes je úterý 19. března 2024., Svátek má Josef
Počasí dnes 6°C Polojasno

Nejdivnější olympijský partner v historii? Sprej proti hmyzu

Nejdivnější olympijský partner v historii? Sprej proti hmyzu
Sprej proti hmyzu bude patřit mezi k olympiádě v Riu stejně jako slavná pláž Copacabana | zdroj: ThinkStock

Pořadatelé olympiády v Riu de Janeiro se ve snaze zmírnit strach z viru zika rozhodli pro dosud nevídaný krok. Představili oficiálního partnera olympijských her pro boj s hmyzem, který získal výhradní práva na užívání svého repelentu během her.

Společnost SC Johnson rozdá během olympijských a paralympijských her sportovcům, členům výprav i dobrovolníkům tisíce repelentů OFF!. Vzorky a další produkty budou na prodej v olympijské vesnici. Společnost SC Johnson se tak zařadí po bok dalších oficiálních partnerů Nike nebo Microsoft.

Obavy z viru, kterým se dosud nakazilo údajně až 400 tisíc lidí, z nichž bylo potvrzeno 56 tisíc případů, mají na olympiádu negativní dopad. Několik sportovců již odřeklo svoji účast kvůli hrozbě infekce, včetně světové golfové jedničky Jason Day. Strachem ze ziky si pořadatelé vysvětlují i dosavadní malý zájem o vstupenky.

Strach z nákazy se už projevil na zvýšeném prodeji repelentů. Společnost SC Johnson prodala v Brazílii a karibské oblasti od letošního ledna skoro dvojnásobek sprejů proti hmyzu než ve stejném období v loňském roce.

Zdroje:
qz.com

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 19.3.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,210 25,330
USD 23,110 23,290
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma