Dnes je pátek 19. dubna 2024., Svátek má Rostislav
Počasí dnes 7°C Slabý déšť

Nejhloupější rozhovor v historii: Hvězda Chelsea kritizovala klub a trenéra, tvrdý trest ji neminul

Nejhloupější rozhovor v historii: Hvězda Chelsea kritizovala klub a trenéra, tvrdý trest ji neminul
Romelu Lukaku | zdroj: Profimedia

Existují mediální výstupy skvělé, průměrné a pak naprosto zbytečné. Zcela novou kategorii ovšem vytvořil útočník Chelsea Romelu Lukaku. V předvánočním rozhovoru pro italskou televizní stanici se opřel do svého současného zaměstnavatele i kouče Thomase Tuchela, navíc emotivně velebil Inter, odkud do Londýna přišel. Reakce na sebe nenechaly dlouho čekat.

Když se na sociálních sítích začaly objevovat citace z rozhovoru, který obrovitý kanonýr televizi SKY Italia poskytl, fanoušci Chelsea nemohli věřit vlastním očím. Opravdu tohle řekl? To musí být fake.

Nebyl. Belgický fotbalista interview prošpikoval výroky, které byste v oficiálním mediálním výstupu v životě nečekali. Jako by si Lukaku neuvědomoval, že před ním nejsou kumpáni v restauračním zařízení, ale novinářský diktafon.

Kritizoval Tuchelův herní systém, stěžoval si na to, že příliš nehraje, ačkoliv důvodem jeho absence bylo zranění a následně covid. Zároveň neustále velebil milánský Inter coby svůj bývalý klub. Na tom by snad nebylo nic tak špatného, kdyby tak nečinil značně nevhodným způsobem.

„Z celého srdce doufám, že se do Interu jednou vrátím. Ne ale na konci kariéry, ale ještě když budu na vrcholu, abychom společně vyhrávali,“ líčil Belgičan v rozhovoru. Vzhledem k tomu, že je mu osmadvacet, tím nevyslal fanouškům Blues příliš sympatický vzkaz. A šel ještě dál.

„Podle mě jsou na světě tři absolutně top týmy – Bayern Mnichov, Real Madrid a Barcelona. Každý hráč sní celý život o tom, že za ně bude hrát,“ rozpovídal se Lukaku. Od zaměstnance klubu, který je aktuálním šampionem Ligy mistrů a za posledních patnáct let získal pět titulů v anglické lize, velmi ostré prohlášení.

Trojici absurdních výroků završil vzkazem pro bývalého spoluhráče Lautara Martíneze, se kterým tvořil ofenzivní duo v Interu. „Aby za mnou chodil do Anglie? Kdepak. Zůstaň v Interu, Lautaro. Já se zase vrátím,“ usmíval se vysoký střelec.

Pokuta a vyřazení z kádru

Poprask, který šílený rozhovor ve světě vyvolal, netřeba popisovat. Fanoušci Blues byli vzteky bez sebe a vzkazovali, ať útočník z klubu okamžitě zmizí. Někdo, pro koho nic neznamená znak na hrudi, nemá u nás co dělat, zněl jeden z mnoha příspěvků.

Všichni byli zvědaví na to, jak si se situací poradí trenér Tuchel. Takhle masivní konflikt s nejlépe placeným hráčem a letní posilou za více než sto milionů, to v polovině sezony řešit nechcete. Německý kouč zareagoval duchapřítomně a Lukaka vyřadil z nominace na zápas s Liverpoolem.

Byť šlo o velký zápas dvou konkurentů v boji o nejvyšší příčky, lodivod londýnského klubu dal jasně najevo, že některé věci trpět nebude. Lukaku zároveň dostal pokutu, protože poskytnutím rozhovoru nepřekvapivě porušil hned několik interních nařízení. I přes dramatický průběh to ale vypadá, že emotivní rozvod se na modré adrese konat nebude.

Belgický šutér se omluvil a uvedl, že některá jeho slova byla interpretována mylně. Tuchel pro změnu řekl, že sice nešlo o malichernost, zároveň ale také nechce dělat z komára velblouda. Věc je pro něj nyní vyřešena a jde se dál.

Zda šlo o ojedinělý výstřelek, nebo Lukaku nějaký průšvih ještě v průběhu sezony přidá, ukážou následující měsíce. 

Zdroje:
Vlastní

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 19.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,190 25,310
USD 23,590 23,770
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma