Dnes je pátek 26. dubna 2024., Svátek má Oto
Počasí dnes 13°C Polojasno

Nemastný neslaný výkon na výhru nestačil

Nemastný neslaný výkon na výhru nestačil
zdroj: tisková zpráva

Zajímavé utkání zejména v posledních minutách přineslo první porážku českého týmu. Našim tak nezbývá nic jiného než v úterý zvítězit nad Čínou a věřit stále v první místo ve skupině.

Nedělní dopoledne. Místo v kostele však Češi tráví svůj čas na hřišti. Jejich dnešním soupeřem je tým Rakouska. Mužstvo, které je našim velmi dobře známé.  Na tribuně dnes zůstali Jakub Kyndl a druhý golman Tomáš Hanus.

Nepoučili se

Naši začali chladně. Druhá minuta a laciný trestný roh. Na něj mají Rakušané specialistu z bundesligy Korpera. Vudmaska však hned vyběhl jako šikanzen a projektil zpomalil. Pro Neussera pak už nebyl problém střelu vytěsnit mezi tyče.

Naši se nepoučili a český brankař musel hasit další střelu hostí. Jako blesk z čistého nebe tak v deváté minutě zapůsobila návštěva našich v kruhu Rakušanů a střela Vacka. Létající David opět ukázal svou flying otočku a z šesti metrů prostřelil vše co mu stálo v cestě - 1:0. Hráči ze země s orlicí ve znaku však hned z protiútoku zahrozili. Neusser tentokrát zasahoval helmou.

V patnácté minutě si vypracovali další příležitost - trestný roh. Tentokrát byl Micheal Korper úsěšný, když se prosadil střelou nad Neusserovu rukavici - 1:1.

Létající Vacek

V druhém poločase se Češi opět nepoučili. Po chybě obrany se dostali do smrtícího brejku, který proměnil Alex Bele - 1:2. Ve dvacáté minutě dostali stejnou příležitost Rakušané a také s ní pohrdnuli. Rychle vyběhnul opět TGV Vudmaska. Češi zazlobili o dvě minuty později, kdy nebezpečně pálil Piterák. Poté se opět nebezpečně rozběhl Vudmaska a připravil šanci Babickému. Jeho střela backhandem však byla blokovaná.

Deset minut před koncem si vytvořili další závar, kdy jedovatě pálil Jaroš, opět však bez gólového efektu. Nedisciplinovaně se však opět projevil Lehovec, kdy ve snaze zastavit hru byl opět vyloučen - na pět minut. Naše borce to však nezastavilo.

Procházka našel dálnici ve středu hřiště, přeběhl padesát metrů a našel Babického. Ten svou geniální přihrávkou našel volného "Létajícího Vacka", který neměl problém míč usměrnit za záda bezmocného Mantlera - 2:2. Rakušané však o minutu později - v 63.minutě - podnikli nebezpečný výpad a využili přesilu jednoho muže. Z blízkosti se prosadil Jelinek - 2:3.

Strhující podívaná pokračovala. Ve stejné minutě si Češi vybojovali trestný roh. Procházku však vychytal Mantler. Naši však nadále přetlačují soupeře a bojují. Procházka nachází Jaroše a ten střílí jen do boční sitky. Rakušané jen bezmocně vyhazují puše z jejich pásma.

Odrazový můstek

Při jejich ojedinělém brejku však čtyři minuty před koncem nachází Korper zcela osamoceného Granditse a o výsledku je zřejmě jasno - 2:4. Závěr utkání již přinesl jen trestný roh a korekci skore ze strany Procházky, který dopravil zblokovanou střelu za záda Mantlera - 3:4.

Za dnešní prohrou stála nedisciplinovanost českých hráčů a jejich nevýrazný výkon v průběhu 50 minut. Posledních dvacet minut je jistě příslibem a odrazovým můstkem do dalších bojů.

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 26.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,120 25,240
USD 23,420 23,600
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma