Dnes je čtvrtek 28. března 2024., Svátek má Soňa
Počasí dnes 15°C Občasný déšť

Neporazitelní! Barcelona už pět měsíců neprohrála a útočí na rekord Realu

Neporazitelní! Barcelona už pět měsíců neprohrála a útočí na rekord Realu
Messi si v zápase proti Seville připsal jubilejní 30. trefu v letošní klubové sezoně | zdroj: Profimedia

Fotbalisté Barcelony zvítězili v nedělním zápase španělské La ligy 2:1 nad Sevillou a prodloužili svoji sérii neporazitelnosti již na 34 utkání. Pokud dokážou bodovat i o tomto víkendu na hřišti Vallecana, překonají rekord Realu Madrid ze sezony 1988/89.

Katalánský klub sice v zápase proti Seville inkasoval první gól, zásluhou Messiho a Piqueho však dokázal otočit skóre a 21. ligovým vítězstvím se výrazně přiblížil zisku titulu.

Dvanáct kol před koncem sezony si Barcelona drží osmibodový odstup od druhého Atlétika Madrid, které v sobotu ubránilo stříbrný stupínek výhrou 1:0 na půdě městských rivalů z Realu.

Právě rekord Bílého baletu z ročníku 1988/89 se teď otřásá v základech. K jeho překonání stačí Barceloně zisk jednoho bodu v zápase s Vallecanem, které balancuje těsně nad sestupovými vodami.

„Zatím to pro mě nic neznamená. Pokud nám to vyhraje trofeje, pak na to můžeme být pyšní, ale v opačném případě to bude jen další statistický údaj, na který si za pár měsíců nikdo nevzpomene,“ tlumil nadšení trenér Luis Enrique.

Jeho tým se sice stále veze na vítězné vlně, nicméně v posledních ligových zápasech na hřišti nedominuje takovým způsobem, jako dříve. Bezpochyby v tom sehrává roli i fakt, že Barcelona odehrála v letošní sezoně už 46 utkání v šesti různých soutěžích.

„Proti Malaze, Las Palmas i dalším týmům jsme si museli sáhnout až na dno fyzických sil. Pokaždé jsme ale dokázali zvítězit,“ pochvaloval si nasazení svých svěřenců Enrique.

Poslední výhra proti Seville je pro jeho tým obzvláště vzácná, protože právě loňští vítězové Evropské ligy dokázali v říjnu minulého roku uštědřit Barceloně zatím poslední porážku.

Zdroje:
Vlastní, Yahoo Sports

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 28.3.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,180 25,320
USD 23,390 23,570
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma