Dnes je pátek 29. března 2024., Svátek má Taťána
Počasí dnes 14°C Oblačno

Nizozemsko i Anglie zvládli poslední zápasy před Eurem. Zaváhalo Portugalsko s Tureckem

Nizozemsko i Anglie zvládli poslední zápasy před Eurem. Zaváhalo Portugalsko s Tureckem
Image: 0130765154, License: Rights managed, Restrictions: NOT FOR ADVERTISING USE/RESTRICTED TO EDITORIAL USE, Belgium's striker Romelu Lukaku (R) vies with England's defender Phil Jagielka (C) and defender Glen Johnson (L) during an International friendly football match at Wembley Stadium in London, on June 2, 2012. AFP PHOTO/GLYN KIRK NOT FOR ADVERTISING USE/RESTRICTED TO EDITORIAL USE, Place: UNITED KINGDOM, Model Release: No or not aplicable, Credit line: Profimedia.cz, AFP | zdroj: tisková zpráva

Sobotní večer patřil přátelským zápasům – Nizozemci přivítali Severní Irsko, Anglie hostila Belgii a Portugalsko si přizvalo tým Turecka.

Nizozemsko zvládlo generálku před mistrovstvím Evropy na výbornou. Severnímu Irsku nastřílelo celkem 6 gólů. Po dvou gólech si připsal útočník Van Persie a záložník Afelley. Jednou se trefil Wesley Sneijder a Ron Vlaar

 Anglie proti Belgii nepředvedla žádný oslnivý výkon, přesto ale zvítězila 1:0 brankou Welbecka z 36 minuty.

 Portugalsko se doma trápilo s Tureckem. Přestože celý první poločas mělo jasnou územní převahu a soupeře jasně přestřílelo, tak právě domácí inkasovali po ojedinělé akci, kdy obránci nedokázali pokrýt Buluta, který se před brankou nemýlil. Nejblíže gólu bylo Portugalsko v 45 minutě, když utekl Christiano Ronaldo a dal brankáři jesle. Míč se nešťastně odkutálel mimo tyče.

 Portugalsko nehrálo špatně, ale jejich hru poznamenávalo velké množství nepřesností, které nadějnější akce zastavily ještě v zárodku. Turci hráli trpělivě a vyčkávali na chyby soupeře. Dočkali se po deseti minutách druhé půle, kdy portugalští obránci nezvládli rozehrávku, čehož dokázal využít Bulut, který nekompromisně prostřelil brankáře Patrícia.

 Jiskru naděje vykřesal Nani, který v 57. minutě zkorigoval skóre přesnou střelou do protipohybu tureckého golmana. Portugalci sahali po vyrovnání, když se Lopéz nechal šikovně faulovat v pokutové území. K pokutovému kopu se postavil Ronaldo, ale gól nevstřelil. Volkan vystihl směr střely a vytlačil ji do zámezí.

Portugalci tlačili, ale další branku už nepřidali. V závěru ještě padl jeden gól do jejich sítě. Po centru z pravé strany si míč do vlastní sítě srazil obránce Pepa. Portugalsko podlehlo 1:3. Jestli ve skupině bude předvádět podobné výkony, tak pravděpodobně do čtvrfinále nepostoupí.

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 29.3.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,220 25,300
USD 23,390 23,490
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma