Dnes je čtvrtek 25. dubna 2024., Svátek má Marek
Počasí dnes 10°C Polojasno

Novým předsedou ČSTV je lobbista Jansta

Novým předsedou ČSTV je lobbista Jansta
Brífink Českého olympijského výboru sekonal 24.listopadu 2011. Na snímku Miroslav Jansta.JIŘÍ SCHOTT / MEDIAFAX | zdroj: tisková zpráva

Novým předsedou Českého svazu tělesné výchovy byl na dnešní valné hromadě v Nymburce podle očekávání zvolen šéf České basketbalové federace Miroslav Jansta, který byl jediným kandidátem.

Ze 155 delegátů mu dalo hlas v obou komorách 134 zástupců svazů a tělovýchovných jednot. Majitel a prezident basketbalového mistra ČEZ Nymburk se necítí být předsedou, ale kapitánem českého sportu, který povede tým. "Já nesu jen větší odpovědnost. Musíme postupovat jednotně. Dva a půl milionu sportovců je síla, která by se měla respektovat," prohlásil. Chce dostat do sportu peníze od vlády i od firem. "Vláda slibovala a nebylo z toho nic." Od sportovních klubů a jednot dostal Jansta 67 hlasů, jeden delegát se zdržel, dvanáct bylo proti a šest vůbec nehlasovalo. Od 69 delegátů ze sportovních svazů obdržel 67 hlasů, proti byli dva funkcionáři. Valná hromada neřešila ekonomickou krizi českého sportu, další roli ČSTV ve sportovním prostředí ani problémy s nakládáním s majetkem svazu, zejména s lukrativními lyžařskými středisky. Vedle předsedy zvolila ještě výkonný výbor, v němž jsou za sportovní kluby a tělovýchovné jednoty Richard Šach, Pavel Suk, Zdeněk Krátký, Radim Adamec, Zdeněk Kubec, Václav Schejbal, Vítězslav Holub a Marek Hájek. Za sportovní svazy v něm figurují Filip Šuman, Miroslav Pelta, Libor Varhaník, Karel Bauer, Zdeněk Haník, Zdeněk Hrubý, Jaroslav Chvalný a Ivo Kaderka.

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 25.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,190 25,310
USD 23,470 23,650
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma