Dnes je čtvrtek 28. března 2024., Svátek má Soňa
Počasí dnes 7°C Občasný déšť

Osmifinále Ligy mistrů: Dortmund porazil Chelsea, Benfica vyhrála v Bruggách

Osmifinále Ligy mistrů: Dortmund porazil Chelsea, Benfica vyhrála v Bruggách
Borussia Dortmund porazila Chelsea 1:0 | zdroj: Profimedia

Fotbalisté Dortmundu zdolali v úvodním osmifinále Ligy mistrů Chelsea 1:0 a vyhráli sedmý soutěžní zápas po sobě. Výrazně blízko čtvrtfinále je Benfica Lisabon. Portugalský celek zvítězil na hřišti FC Brugg 2:0. Odvety jsou na programu 7. března.

O triumfu Dortmundu rozhodl v 63. minutě po rychlém protiútoku a ukázkové sólové akci Adeyemi. Jednadvacetiletý útočník se zbavil argentinského mistra světa Fernándeze, obehrál si gólmana Arrizabalagu a zakončil do prázdné branky.

Chelsea neproměnila řadu šancí. V úvodním dějství se dvakrát netrefil Félix, z toho jednou orazítkoval břevno. Za stavu 1:0 pro Borussii zase domácí záložník Can odkopl míč z brankové čáry a gólman Kobel v nastavení vychytal Fernándezovu střelu zpoza vápna.

Dortmund porazil anglického soupeře po 10 zápasech, naopak „Blues“ nezdolali německý tým popáté v řadě. Svěřenci trenéra Pottera zvítězili v jediném z posledních devíti utkání a venku podeváté za sebou nevyhráli.

Stejně jako Dortmund s Chelsea se také Bruggy s Benfikou v soutěžích UEFA utkaly premiérově. Hosté vstřelili oba góly na stadionu belgického celku po přestávce. Jako první skóroval z penalty Joao Mário, pojistku přidal v závěru střídající Neres. Za lisabonské mužstvo odehrál celý zápas někdejší obránce Slavie Bah.

Bruggy, které jsou v osmifinále Ligy mistrů poprvé, prohrály pátý z posledních šesti duelů s portugalskými týmy. Doma nezvítězily posedmé v řadě. Benfica venku v Lize mistrů podeváté po sobě neprohrála a po roce má opět nakročeno do čtvrtfinále. V minulém ročníku přešla v osmifinále přes Ajax Amsterdam.

Úvodní osmifinálová utkání fotbalové Ligy mistrů:
FC Bruggy - Benfica Lisabon 0:2 (0:0)
Branky: 51. Joao Mário z pen., 88. Neres. Rozhodčí: Massa - Melli, Alassio - Valeri (video, všichni It.). ŽK: Odoi, Sowah - Otamendi. Diváci: 24 136.
Sestavy:
Bruggy: Mignolet - Mata, Hendry, Mechele, Meijer - Odoi (65. Nielsen), Onyedika - Buchanan, Vanaken, Sowah (79. Jutgla) - Lang. Trenér: Parker.
Benfica: Vlachodimos - Bah, A. Silva, Otamendi, Grimaldo - Florentino, Chiquinho - Aursnes, Joao Mário (90.+4 Neves), Rafa Silva (65. Neres) - Ramos (65. Guedes). Trenér: Schmidt.

Borussia Dortmund - Chelsea 1:0 (0:0)
Branka: 63. Adeyemi. Rozhodčí: Manzano - Barbero, Nevado - Hernández (video, všichni Šp.). ŽK: Bellingham, Can, Adeyemi, Özcan, Ryerson, Süle - James, Silva, Zijach, Mount. Diváci: 81 365 (vyprodáno).
Sestavy:
Dortmund: Kobel - Wolf (73. Ryerson), Süle, Schlotterbeck, Guerreiro - Can - Adeyemi (79. Bynoe-Gittens), Bellingham, Özcan, Brandt - Haller (68. Modeste). Trenér: Terzič.
Chelsea: Arrizabalaga - James, Koulibaly, Silva, Chilwell (71. Cucurella) - Loftus-Cheek, Fernández - Zijach, Félix, Mudryk (71. Mount) - Havertz. Trenér: Potter.
Zdroje:

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 28.3.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,180 25,320
USD 23,320 23,500
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma