Dnes je čtvrtek 28. března 2024., Svátek má Soňa
Počasí dnes 15°C Občasný déšť

Plzeň kontumačně prohrála s Kladnem, Petr Sýkora hrál neoprávněně

Plzeň kontumačně prohrála s Kladnem, Petr Sýkora hrál neoprávněně
Placeholder | zdroj: tisková zpráva

Plzeň kontumačně prohrála zápas 9. kola hokejové extraligy s Kladnem kvůli neoprávněnému startu Petra Sýkory. Dvojnásobný vítěz Stanleyova poháru nastoupil bez smlouvy v zápasech proti Slavii a Kladnu, podle pravidel přitom může bez uzavřeného a zaregistrovaného kontraktu hrát jen jednou.

O kontumaci dnes rozhodl ředitel soutěže Stanislav Šulc, vedení plzeňského klubu s takovým verdiktem dopředu počítalo. "Petr odehrál dva zápasy bez smlouvy a druhý byl neoprávněný. Bohužel, zápas bude kontumovaný," řekl dnes ČTK ředitel plzeňského klubu Jaromír Zavoral.

Západočeši jsou si vědomi, že chybovali. Domnívali se totiž, že hráč může bez platné smlouvy hrát dvakrát. "Stejně jako může dvakrát nastoupit bez jmenovky na dresu a brankář může dvakrát chytat bez označené výstroje. Proto jsme si mysleli, že máme čas, a smlouvu jsme neodeslali včas," uvedl Zavoral.

V úterním utkání proti Mladé Boleslavi již bylo vše v pořádku, Sýkorova smlouva už v té době byla odeslána do kanceláře ředitele soutěže Šulce. "Vzhledem k tomu, že hráčská smlouva byla zaregistrována, respektive doručena k registraci až v pondělí 11. října, hrál Petr Sýkora proti Kladnu podruhé bez smlouvy," uvedl Šulc v rozhodnutí zaslaném ČTK.

Kontumace zápasu Kladno - Plzeň (5:0) nezměnila postavení ani jednoho týmu v tabulce. Plzeň je nadále desátá, ale má na kontě jen 13 bodů. Kladno, které na ledě vyhrálo 4:3 po samostatných nájezdech, zůstalo poslední, nově se čtyřmi body.

V individuálních statistikách zůstanou všem hráčům kanadské body získané v zápase; paradoxně i Sýkorovi, který vstřelil gól a připsal si i jednu asistenci. "Je to možná zvláštní, ale je to tak. Těžko ho z toho můžeme vyjmout. Zápas odehrál," řekl Šulc.

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 28.3.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,180 25,320
USD 23,390 23,570
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma