Dnes je pátek 26. dubna 2024., Svátek má Oto
Počasí dnes 12°C Polojasno

Plzeň remizovala v Teplicích a o bod navýšila náskok před Spartou

Plzeň remizovala v Teplicích a o bod navýšila náskok před Spartou
Domácí Vachoušek (vlevo) bojuje o míč s Limberským z Plzně | zdroj: Profimedia

Plzeňská Viktoria vede tabulku Synot ligy o šest bodů. Po víkendové prohře Sparty v Liberci 1:2 hrál lídr tabulky na hřišti Teplic 0:0.

Plzeň byla v prvním poločase jednoznačně lepším týmem, Rajtoral trefil břevno, Mahmutovičovi zabránil v otevření skóre obránce domácích Lüftner a branková konstrukce se třásla také po dalekonosné bombě Procházky. Teplice za prvních pětačtyřicet minut nepředvedly vůbec nic.

Ve druhé půli se to snažily změnit, ale do první větší šance se dostala opět Plzeň. Hořava však na centr nedosáhl. Na opačné straně nemířil levačkou přesně Krob a hlavička Potočného neměla dostatečnou razanci. Do velké šance se vzápětí řítil teplický Litsingi, ale zbytečnou kličkou se připravil o lepší zakončení.

Domácí v těchto fázích zápasu převzali iniciativu, tu mohl rázně utnout Holenda, ovšem jeho šajtle trefila jen tyč. Osm minut před koncem po ideální přihrávce plzeňského Pilaře minul branku z hranice pokutového kopu Hrošovský. V nastavení zazdil další tutovku Plzně Kovařík, a tak se oba soupeři rozešli smírně.

Plzeň má v čele tabulky 60 bodů, druhá Sparta 54 a třetí Jablonec 50.

Zdroje:
Vlastní, ČT

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 26.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,110 25,230
USD 23,380 23,560
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma