Dnes je čtvrtek 28. března 2024., Svátek má Soňa
Počasí dnes 14°C Skoro zataženo

Plzeň ukončila smlouvu s fotbalistou Bystroněm

Plzeň ukončila smlouvu s fotbalistou Bystroněm
V pražské Synot Tip areně se 24. srpna 2011 odehrálo 4. předkolo Ligy Mistru mezi celky FC Viktoria Plzeň a FC Kodaň. Na snímku David Bystroň. MILAN KAMMERMAYER / MEDIAFAX | zdroj: tisková zpráva

Fotbalová Viktoria Plzeň se dohodla k pondělnímu dni na ukončení smlouvy s Davidem Bystroněm, který dostal dvouletý zákaz činnosti za pozitivní dopingový nález po podzimním duelu Ligy mistrů proti Borisovu. Devětadvacetiletý stoper se hodlá proti délce trestu odvolat.

Bystroň se s vedením plzeňského klubu v doprovodu zástupců své manažerské agentury Sport Invest International sešel dnes a poprvé se také ke své kauze vyjádřil. „Moc mě mrzí, co se stalo a že jsem se vůbec dostal do situace, kterou jsem ohrozil nejen svoji kariéru, ale i klub a spoluhráče. Omluvit se chci také fanouškům, kteří za mnou stáli a nadále stojí," řekl Bystroň. Nevzdává se nicméně naděje na to, že jeho kariéra bude pokračovat. "Udělám vše pro to, abych se k fotbalu vrátil a znovu mohl hrát. Proto se odvolávám vůči délce trestu a věřím, že moje odvolání bude vyslyšeno," uvedl zadák. Bystroň měl pozitivní test 23. listopadu po utkání Ligy mistrů proti Borisovu. Lednová analýza vzorku B nález potvrdila. V Bystroňově moči byly údajně nalezeny stopy po zakázaném metamfetaminu, tedy droze známější pod názvem pervitin. Bystroňovi hrozil až čtyřletý trest. Generální manažer Viktorie Adolf Šádek dnes uvedl, že klub neměl jinou možnost než kontrakt s Bystroněm rozvázat. „V prvé řadě se jedná o sportovní a osobní tragédii pro hráče, ve světle bezproblémové spolupráce v minulosti nás celá situace velmi mrzí. Za daných podmínek však nebylo ze strany Viktorie jiné řešení možné," uvedl Šádek. Všechny strany prý při jednání rychle našly společnou řeč. "Na setkání jsme s hráčem i zastupující agenturou řešili všechny varianty postupu, nicméně v realitě dvouletého trestu a nemožnosti jeho zkrácení jsme se rozhodli k dnešnímu dni, tzn. 13. únoru 2012, ukončit smlouvu. Viktorii stála celá kauza hodně sil i finančních prostředků, celý klub se chce soustředit především na velmi náročné nadcházející jaro,“ dodal Šádek. Plzeň, která ve čtvrtek zahájí jarní část sezony duelem Evropské ligy se Schalke 04, už v lednu místo Bystroně angažovala obránce Václava Procházku z Mladé Boleslavi.

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 28.3.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,240 25,360
USD 23,400 23,580
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma