Dnes je pátek 29. března 2024., Svátek má Taťána
Počasí dnes 14°C Oblačno

Plzeň v Lize mistrů prohrála i podruhé: Podlehla doma Interu 0:2

Plzeň v Lize mistrů prohrála i podruhé: Podlehla doma Interu 0:2
Viktoria Plzeň podlehla v Lize mistrů doma Interu 0:2. Na snímku plzeňský útočník Fortune Bassey a obránce Interu Milan Škriniar | zdroj: Profimedia

Fotbalisté Plzně ve druhém utkání hlavní fáze Ligy mistrů doma podlehli Interu Milán 0:2. Úřadující češti šampioni, kteří odehráli závěrečnou půlhodinu bez vyloučeného Pavla Buchy, zůstávají ve skupině C bez bodu. Minulou středu utrpěli debakl 1:5 v Barceloně.

Favorizovaný italský tým ve 20. minutě poslal do vedení Edin Džeko, který v 70. minutě při přesilovce hostů připravil druhou branku pro Denzela Dumfriese. Inter získal v tomto ročníku elitní soutěže první body.

Viktoria se v dalším zápase Ligy mistrů představí 4. října na stadionu Bayernu Mnichov. Plzeň doma v pohárech prohrála poprvé po 11 duelech od debaklu 0:5 s Realem Madrid ve skupině Champions League v listopadu 2018.

V domácí sestavě od začátku nastoupili i krajní obránce Havel a útočník Chorý, jejichž start byl nejistý kvůli zdravotním problémům.

Devatenáctinásobný italský mistr od začátku častěji držel míč a postupně si vytvářel čím dál větší převahu. Acerbiho pohotovou střelu zblízka si ještě pohlídal brankář Staněk.

Ve 20. minutě se už Inter prosadil. Correa posunul míč na volného Džeka a ten zakončil umístěnou přízemní ranou. Bosenský reprezentant dal Plzni desátý gól v devátém soutěžním utkání, předtím se proti Viktorii trefil i v dresech Teplic, Manchesteru City a AS Řím.

Západočeši poté změnili rozestavení z úvodního 3-5-2 na své obvyklejší 4-2-3-1, což jim pomohlo. Sýkora, autor gólu v Barceloně, vystřelil vysoko nad břevno. Domácí měli i další nadějné závary.

Přesto mohl jít Inter do kabiny s dvoubrankovým náskokem. Krátce před pauzou Plzeň podržel Staněk proti Džekově střele a dorážku Mchitarjana zblokoval Hejda.

profimedia-0722396577 Viktoria Plzeň podlehla v Lize mistrů doma Interu 0:2 | zdroj: Michal Beranek / CNC / Profimedia

„Nerazzurri“ vstoupili lépe i do druhé půle, kdy se znovu předvedl gólman Staněk proti Correově hlavičce a ráně aktivního Džeka.

Po hodině hry Bucha za podražení Barrely dostal žlutou kartu, kterou ale švýcarský sudí Schärer po konzultaci s videorozhodčím a kontrole na monitoru změnil na červenou.

Milánský tým zužitkoval přesilovku v 70. minutě. Džeko z protiútoku vybídnul Dumfriese a nizozemský bek z úhlu přehodil Staňka. Bránící Jemelka už míč odkopnout nestihnul.

Plzeňští ale ani v deseti nepůsobili odevzdaně, a dokonce mohli snížit. První těžký zákrok zápasu předvedl brankář Onana, jenž vytáhnul hlavičku střídajícího Basseyho. Víc už domácí nestihli. 

Utkání 2. kola fotbalové Ligy mistrů; Skupina C:
Viktoria Plzeň - Inter Milán 0:2 (0:1)
Branky: 20. Džeko, 70. Dumfries. Rozhodčí: Schärer - Zogaj, Erni - San (video, všichni Švýc.). ŽK: Sýkora, Kalvach, Jemelka - Bastoni, Gagliardani. ČK: 61. Bucha (Plzeň). Diváci: 11 252 (vyprodáno).
Sestavy:
Plzeň: Staněk - Hejda, Pernica, Jemelka - Havel (76. Holík), Kalvach (76. N’Diaye), Bucha, Vlkanova (84. Čermák), Sýkora (71. Jirka) - Chorý (72. Bassey), Mosquera. Trenér: Bílek.
Inter: Onana - Škriniar, Acerbi, Bastoni (64. D’Ambrosio) - Dumfries, Barella (72. Gagliardani), Brozovič (84. Asllani), Mchitarjan (72. Calhanoglu), Gosens - Džeko, Correa (72. Martínez). Trenér: Inzaghi.

Zdroje:

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 29.3.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,220 25,300
USD 23,390 23,490
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma