Dnes je pátek 29. března 2024., Svátek má Taťána
Počasí dnes 6°C Oblačno

Plzeň využila zaváhání Sparty a vede ligu už o 12 bodů

Plzeň využila zaváhání Sparty a vede ligu už o 12 bodů
zdroj: tisková zpráva

Fotbalisté Plzně vládnou první lize už o dvanáct bodů. Ve 12. kole využili zaváhání Sparty doma s Teplicemi a sami porazili poslední Brno 4:1. Připsali si už jedenácté vítězství za sebou. Naopak Slavia již poosmé nevyhrála, když jí proti Ústí nepomohla ani přesilová hra.

Plzni proti Brnu pomohl dvěma góly útočník Rezek, který se prosadil už podeváté a vede pořadí ligových střelců, jednou se trefili Kolář s Petrželou. Brno, které doplatilo na řadu zmařených šancí, odpovědělo jen trefou Michálka a zůstává na chvostu tabulky. Navíc potvrdilo pověst nejhůře bránícího týmu ligy, inkasovalo už 29 branek.

Slavia prodloužila šňůru bez ligového vítězství už na osm zápasů, když jen remizovala v Teplicích s domácím Ústí nad Labem 1:1. Přitom hrála skoro 40 minut proti oslabenému soupeři a kopala i penaltu. Tu sice proměnil ve vedoucí gól Kisel, domácí ale brzy vyrovnali zásluhou Krbečka a Slavii dokonce v závěru tlačili. Oba týmy mají shodně 11 bodů a jen lepší skóre drží Slavii nad pásmem sestupu.

Premiéra trenéra Romana Nádvorníka na lavičce fotbalistů Příbrami skončila debaklem 1:5 na půdě Jablonce. Severočeši od začátku utkání dominovali a jen vinou jejich nepřesné koncovky nebyl výsledek ještě vyšší. Dvakrát se prosadil útočník Pekhart, který potvrdil svou střeleckou formu: z posledních čtyř soutěžních zápasů se trefil šestkrát. O další góly se postarali Kovařík, Haurdič a Piták.

České Budějovice porazily Ostravu 2:1 a posunuly se do horní poloviny tabulky na osmé místo. Tři body zajistil Jihočechům v polovině druhé půle pátým gólem v ročníku jejich nejlepší střelec Ondrášek. Dynamo si připsalo třetí výhru v sezoně, když postupně porazilo nejlepší tři týmy uplynulého ročníku - mistrovskou Spartu, druhý Jablonec a dnes i třetí Ostravu. Baník se propadl na dvanáctou příčku.

Fotbalisté Mladé Boleslavi uhráli bezbrankovou remízu na půdě Hradce Králové. Posedmé za sebou tak nepoznali hořkost porážky. K brance měli blíž domácí, kteří si vytvořili několik šancí. Tu největší měl hned v úvodu zápasu Dvořák, ale po Pilařově akci netrefil z malého vápna branku.

Už v sobotu propadla Sparta, která doma podlehla 0:2 Teplicím. Oba góly vítězů, kteří na Letné uspěli po pěti letech, byly připsány Mahmutovičovi, ale při jeho první gólové trefě výrazně pomohla míči do sítě teč stopera Brabce. Obhájce titulu měl největší šanci při Sionkově střele, která skončila na brankové konstrukci. Jedinou pozitivní zprávou pro domácí fanoušky bylo, že se v závěru dostal na hřiště poprvé po zranění Kušnír.

V zahajovacím zápasu 12. kola zvítězili hráči Bohemians 1905 nad Slovanem Liberec 3:1. Hosty dostal do vedení v prvním poločase svojí premiérovou ligovou trefou slovenský záložník Breznaník. Po přestávce ale další Slovák Držík rovněž první ligovou brankou vyrovnal a čtvrt hodiny před koncem vybojoval pro domácí výhru Škoda, který byl v té době na trávníku dvě minuty. Tři body Pražanům pojistil Martin Nešpor.

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 28.3.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,170 25,310
USD 23,330 23,510
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma