Dnes je pátek 29. března 2024., Svátek má Taťána
Počasí dnes 15°C Polojasno

Po sobotě v Ryder Cupu vedou Američané, ale Evropa vývoj otáčí

Po sobotě v Ryder Cupu vedou Američané, ale Evropa vývoj otáčí
zdroj: tisková zpráva

Sobotní program Ryder Cupu výrazně doháněl páteční dešťové přerušení, přesto ještě zbývá inovovaný sobotní program čtyřher. USA sice vede nad Evropou průběžně 6:4, ale v nedohraných zápasech mají ve všech šesti případech navrch domácí golfisté a útočí na otočení výsledku na 10:6. V neděli ráno se budou dohrávat čtyřhry, poté bude na programu závěrečných dvanáct dvouher.

Nad Walesem se dnes zlepšilo počasí a golfisté se po celý den nezastavili, aby toho před posledním hracím dnem stihli co nejvíce. V ranních dohrávkách dokázali Američané dotáhnout do vítězného dvě ze čtyř utkání, jedno skončilo nerozhodně, a tak 1. kolo z redukovaného čtyřkolového programu získali obhájci trofeje. A to i přesto, že zkušený pár Phil Mickelson - Dustin Johnson odcházel poražen už po šestnácté jamce.

Naopak celou sezonu neúspěšný Tiger Woods se dnes vyznamenal: v obou svých zápasech ve dvojici se Strickerem si dokázali se svými soupeři poradit. Podruhé to bylo v další fázi proti dvojici Peter Hanson - Miguel Jiménez, golfistům, kteří startovali na nedávném Czech Open v Čeladné.

Jenže vstup do třetí série čtyřher americkému výběru vůbec nevyšel - ve všech šesti rozehraných zápasech totiž vedou Evropané a s pomocí nadšených a hlučných fanoušků se snaží zvrátit průběh ve svůj prospěch. Pokud by se jim to podařilo, vedli by před dvouhrami 10:6.

Nejnadějnější pozici mají ve foursomech, v nichž se hráči střídají ve hře jedním míčem. Luke Donald s Leem Westwoodem vedou dokonce v polovině hřiště o čtyři jamky, přičemž jejich vedení bylo krátce předtím ještě o jamku vyšší.

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 29.3.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,140 25,280
USD 23,320 23,500
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma