Dnes je sobota 27. dubna 2024., Svátek má Jaroslav
Počasí dnes 17°C Polojasno

Policie prověřuje konflikt z fotbalového utkání Č. Budějovice - Jablonec

Policie prověřuje konflikt z fotbalového utkání Č. Budějovice - Jablonec
Zásah bezpečnostní agentury proti fanouškům Jablonce | zdroj: Twitter

Policie prověřuje konflikt z nedělního zápasu fotbalové ligy mezi Českými Budějovicemi a Jabloncem (5:1). Podle prvotních informací proti fanouškům Severočechů nepřiměřeně zasáhli členové bezpečnostní agentury. Českobudějovický klub jejich postup v dnešním prohlášení odsoudil.

„SK Dynamo České Budějovice důrazně odsuzuje a distancuje se od agresivního chování několika členů pořadatelské firmy PS Patrol v sektoru hostujících vlajkonošů při zápase, kteří fyzicky napadli fanoušky FK Jablonec. Jejich chování bylo v přímém rozporu s hodnotami klubu, jeho pravidly a plněním smlouvy s pořadatelskou službou,“ uvedl mluvčí Dynama Dušan Mendel.

Podle něj pořadatelská služba ujistila klub, že členové agentury, kteří na fanoušky zaútočili, budou exemplárně potrestáni a firma už s nimi nebude spolupracovat. „Vyhodnocujeme všechny dostupné videozáznamy a celou událost prověřujeme,“ uvedl mluvčí jihočeské policie Jiří Matzner.

Incidentem se bude ve čtvrtek zabývat disciplinární komise Ligové fotbalové asociace (LFA). Z videa, které má LFA k dispozici, je patrné, jak jeden z pořadatelů za tribunou vláčí fanouška po zemi a další do něj několikrát udeří pěstí. Zatím není jasné, co této situaci předcházelo.

V hostujícím sektoru bylo na zápase, který Jablonec prohrál vysoko 1:5, jen 12 fanoušků. „Fotbalový klub Jablonec nesouhlasí s agresivitou ze strany pořadatelské služby a odsuzuje chování zaměstnanců pořadatelské služby na utkání v Českých Budějovicích. Během utkání došlo k incidentu, který vyústil ve fyzické napadení několika našich příznivců. Na provedení nepřiměřeného zásahu byli ještě během utkání přítomnými zástupci klubu upozorněni hlavní pořadatel utkání a technický delegát LFA,“ uvedl na svém webu jablonecký klub.

„Pokud se některý fanoušek proviní proti návštěvnímu řádu, měl by být vyveden mimo stadion řádným a kultivovaným způsobem. Fyzické napadení jakéhokoliv účastníka fotbalového zápasu odsuzujeme a nemělo by se objevovat na žádném stadionu. Zároveň upozorňujeme na zarážející přístup hlavního pořadatele, který měl k celé situaci velmi chladný postoj a postup pracovníků bezpečnostní agentury schvaloval,“ dodali Severočeši.

Počínání pořadatelů odsoudil i předseda Fotbalové asociace ČR Petr Fousek. „Myslím, že incident daleko překračuje rámec kultury českého fotbalu. Navštívil jsem ve své kariéře s fotbalem více než 90 zemí a tohle jsem viděl jen v těch nejhrůznějších. To bylo něco hrůzostrašného,“ řekl Fousek na tiskové konferenci po zasedání výkonného výboru FAČR. „Neznám úplně detaily, které se tam děly, ale reakce pořadatelské služby takhle nemůže vypadat. Teď je to věcí LFA. Mám důvěru v disciplinární komisi, že se s tím vypořádá, jak si tento případ zaslouží,“ dodal Fousek. 

Zdroje:

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 27.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,160 25,240
USD 23,410 23,530
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma