Dnes je sobota 20. dubna 2024., Svátek má Marcela
Počasí dnes 7°C Slabý déšť

Polonahé feministky opět zaútočily na pohár Eura!

Polonahé feministky opět zaútočily na pohár Eura!
Image: 0130023687, License: Rights managed, Activists of Ukrainian women's movement FEMEN attack an EURO 2012 tournament trophy during its display in Ukrainian city of Dnipropetrovsk on May 21, 2012. Along with tournament co-hosts Poland and Ukraine, European football's governing body UEFA has organised a five-week trophy tour in cities across the two countries., Place: UKRAINE, Model Release: No or not aplicable, Credit line: Profimedia.cz, AFP | zdroj: tisková zpráva

FOTOGALERIE: Po necelých deseti dnech se na prezentaci poháru pro vítěze Eura 2012 opět vetřely ukrajinské feministky z hnutí FEMEN a pokusily se poháru zmocnit. Na nahých tělech měly nápisy "Fuck Euro 2012"!

[gallery order="DESC"] Jedna z aktivistek hnutí FEMEN se pokusila poháru zmocnit už při prezentaci v Kyjevě. Podle hnutí se stane magnetem pro sexuální turisty, na které se aktivistky ve svých protestech zaměřují. Aby na tento problém upozornily znovu, zopakovaly členky FEMENu stejnou akci i během prezentace poháru ve Lvově. Tentokrát jich ale bylo několik, takže pro ochranku se stal následný zásah komplikovanějším a do médií proniklo více fotografií, než při minulé akci. FEMEN bude mít ale dost příležitostí pokusit se o podobnou akci ještě několikrát - pohár pro vítěze Eura bude totiž po ukrajinských i polských městech putovat až do 8. června, kdy šampionát vypukne.

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 20.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,230 25,350
USD 23,620 23,800
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma