Dnes je pátek 26. dubna 2024., Svátek má Oto
Počasí dnes 12°C Polojasno

Posledními osmifinalisty MS ve fotbale jsou Brazílie, Švýcarsko, Jižní Korea a Portugalsko

Posledními osmifinalisty MS ve fotbale jsou Brazílie, Švýcarsko, Jižní Korea a Portugalsko
Kamerunec Vincent Aboubakar slaví svůj vítězný göl proti Brazílii | zdroj: Profimedia

Korejští fotbalisté porazili na mistrovství světa po obratu Portugalsko 2:1 gólem v nastaveném čase a z druhého místa skupiny H doprovodili svého dnešního soupeře do osmifinále. Třetí skončila kvůli menšímu počtu vstřelených branek Uruguay, ačkoliv porazila 2:0 Ghanu. Ve skupině G udržela o skóre první místo Brazílie navzdory překvapivé porážce 0:1 s Kamerunem. Do vyřazovací fáze prošlo i Švýcarsko po výhře 3:2 nad Srbskem.

Fotbalisté Kamerunu na MS nečekaně porazili Brazílii 1:0, ale končí ve skupině

Fotbalisté Kamerunu na mistrovství světa překvapivě porazili Brazílii 1:0, ale ve skupině G obsadili třetí místo a neprošli do vyřazovací fáze. „Kanárci“ navzdory první ztrátě na katarském turnaji postoupili z první pozice a v pondělním osmifinále vyzvou Jižní Koreu.

Utkání v Lusailu rozhodl ve druhé minutě nastaveného času kapitán Vincent Aboubakar, který byl vzápětí vyloučen. Pětinásobní světoví šampioni prohráli poprvé po 17 utkáních. Kamerunci na MS zvítězili poprvé od roku 2002 a po devíti zápasech. Brazilce doprovodilo do osmifinále Švýcarsko díky výhře 3:2 nad Srbskem.

Mistrovství světa ve fotbale v Kataru - Skupina G (Lusail):
Kamerun - Brazílie 1:0 (0:0)
Branka: 90.+2 Aboubakar. Rozhodčí: Elfath - Atkins, Parker (všichni USA) - Hernández (video, Šp.). ŽK: Tolo, Kunde, Fai Collins, Aboubakar - Militao, Bruno Guimaraes. ČK: 90.+3 Aboubakar. Diváci: 85 986.
Sestavy:
Kamerun: Epassy - Fai Collins, Wooh, Ebosse, Tolo - Anguissa, Kunde (68. Ntcham) - Mbeumo (64. Toko Ekambi), Choupo-Moting, Ngamaleu (86. Ngom Mbekeli) - Aboubakar. Trenér: Song.
Brazílie: Ederson - Daniel Alves, Militao, Bremer, Alex Telles (55. Marquinhos) - Fabinho, Fred (55. Bruno Guimaraes) - Antony (79. Raphinha), Rodrygo (55. Éverton Ribeiro), Martinelli - Gabriel Jesus (64. Pedro). Trenér: Tite.

Švýcaři přestříleli 3:2 Srby a postoupili do osmifinále fotbalového MS

Fotbalisté Švýcarska porazili na mistrovství světa 3:2 Srbsko a do vyřazovací fáze postoupili se šesti body z druhého místa skupiny G. Ve čtvrtfinále se střetnou v úterý s Portugalskem. Balkánský celek obsadil s jediným bodem poslední místo a na turnaji končí.

Přestřelku v Dauhá odstartoval ve 20. minutě švýcarský záložník Xherdan Shaqiri. V 26. a 35. minutě skóre otočili Aleksandar Mitrovič s Dušanem Vlahovičem, ale další otočku zařídili ve 44. a 48. minutě Breel Embolo s Remem Freulerem.

Výběr země helvétského kříže zopakoval vítězství z druhého kola skupinové fáze na šampionátu 2018 v Rusku, kde zdolal stejného soupeře 2:1. Švýcaři postoupili do play off MS potřetí v řadě, Srbové naopak na premiérovou účast v osmifinále nedosáhli.

Mistrovství světa ve fotbale v Kataru - Skupina G (Dauhá, 974):
Srbsko - Švýcarsko 2:3 (2:2)
Branky: 26. A. Mitrovič, 35. Vlahovič - 20. Shaqiri, 44. Embolo, 48. Freuler. Rozhodčí: Rapallini - Belatti, Bonfá - Vigliano (video, všichni Arg.). ŽK: S. Milinkovič-Savič, Pavlovič, Gudelj, A. Mitrovič, Milenkovič, Lukič, Rajkovič (mimo hřiště) - Widmer, Vargas, Xhaka, Schär. Diváci: 41 378.
Sestavy:
Srbsko: V. Milinkovič-Savič - Milenkovič, Veljkovič (55. Gudelj), Pavlovič - Živkovič (78. Radonjič), S. Milinkovič-Savič (68. Maksimovič), Lukič, Kostič - Tadič (78. Djuričič) - A. Mitrovič, Vlahovič (55. Jovič). Trenér: Stojkovič.
Švýcarsko: Kobel - Widmer, Akanji, Schär, Rodriguez - Sow (68. Fernandes), Xhaka, Freuler - Shaqiri (68. Zakaria), Embolo (90.+6 Okafor), Vargas (83. Fassnacht). Trenér: Yakin.

  profimedia-0741910577 Korejští fotbalisté jsou v osmifinále | zdroj: Profimedia

Korejští fotbalisté porazili Portugalsko 2:1, postupový gól dali v nastavení

Korejští fotbalisté porazili na mistrovství světa po obratu Portugalsko 2:1 gólem v nastaveném čase a doprovodili svého dnešního soupeře do osmifinále mistrovství světa. Ricardo Horta při debutu na turnaji potřeboval jen pět minut na vedoucí gól Portugalců. O vyrovnání se postaral po rohovém kopu Kim Jong-kwon a druhý gól přidal střídající Hwang Hi-čchan. Korea díky většímu počtu vstřelených branek předstihla na druhém místě Uruguay.

Mistři Evropy z roku 2016 jako vítěz skupiny H narazí na Švýcarsko, Korejci se utkají s Brazílií.

Mistrovství světa ve fotbale v Kataru - skupina H (Dauhá, Education City):
Korea - Portugalsko 2:1 (1:1)
Branky: 27. Kim Jong-kwon, 90.+1 Hwang Hi-čchan - 5. Horta. Rozhodčí: Tello - Brailovsky, Chade (všichni Arg.) - Gallo (video, Kol.). ŽK: I Kang-in, Hwang Hi-čchan (oba Korea). Diváci: 44 097.
Sestavy:
Korea: Kim Sung-kju - Kim Mun-hwan, Kwon Kjong-won, Kim Jong-kwon (81. Son Čon-ho), Kim Čin-su - Hwang In-pom, Čong U-jong I, I Kang-in (81. Hwang I-čo) - I Če-song (66. Hwang Hi-čchan), Son Hung-min - Čo Ku-song (90.+3 Čo Jo-min). Trenér: Sergio Costa.
Portugalsko: Costa - Dalot, António Silva, Pepe, Cancelo - Nunes (65. Leao), Neves (65. Palinha), Mário (82. Carvalho) - Vitinha (82. B. Silva), Ronaldo (65. André Silva), Horta. Trenér: Santos.

Fotbalisté Uruguaye porazili na MS Ghanu, oba týmy ale ve skupině skončily

Uruguayští fotbalisté na mistrovství světa v Kataru porazili Ghanu 2:0, ale po nečekané výhře Koreje v souběžně hraném zápase s Portugalskem pro ně turnaj stejně jako pro africký tým skončil. Jihoameričané na šampionátu poprvé skórovali, obě branky vstřelil záložník Flamenga Giorgian de Arrascaeta po akcích Luise Suáreze.

Ghanští fotbalisté podruhé končí na mistrovství světa po zápase s Uruguayí. Jihoamerický tým je vyřadil ve čtvrtfinále MS v Jižní Africe v roce 2010 po penaltovém rozstřelu poté, co v posledních sekundách prodloužení neproměnil pokutový kop Asamoah Gyan.

Penaltu Ghaňané nezužitkovali ani tentokrát. Po čtvrthodině hry za bezbrankového stavu brankář Sergio Rochet fauloval ve vápně Mohammeda Kuduse, ale pokus kapitána Andre Ayewa gólman Uruguaye zlikvidoval. De Arrascaeta pak skóroval ve 26. a 32. minutě, na postup to ale nestačilo.

Mistři světa z let 1930 a 1950 skončili se čtyřmi body na třetím místě, o postup přišli kvůli menšímu počtu vstřelených branek. Ghana se třemi body skončila poslední.

Mistrovství světa ve fotbale v Kataru - skupina H (Vakra):
Ghana - Uruguay 0:2 (0:2)
Branky: 26. a 32. De Arrascaeta. Rozhodčí: Siebert - Seidel, Foltyn - Dankert (video, všichni Něm.). ŽK: Sulemana, Seidu - Núňez, Suárez, Coates, Giménez, Cavani. Diváci: 43 443.
Sestavy:
Ghana: Ati-Zigi - Seidu, Amartey, Salisu, Baba - Partey, Samed (72. Kyereh) - Kudus (90.+8 Fatawu), A. Ayew (46. Bukari), J. Ayew (46. Sulemana) - Williams (72. Semenyo). Trenér: Addo.
Uruguay: Rochet - Varela, Giménez, Coates, Olivera - De Arrascaeta (80. Gómez), Bentancur (34. Vecino), Valverde - Pellistri (66. De la Cruz), Suárez (66. Cavani), Núňez (80. Canobbio). Trenér: Alonso.
Zdroje:

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 26.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,140 25,260
USD 23,400 23,580
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma