Dnes je pátek 19. dubna 2024., Svátek má Rostislav
Počasí dnes 7°C Slabý déšť

Přindiš vyhrál sázku i kvalifikační jízdu SP vodních slalomářů v Tacenu

Přindiš vyhrál sázku i kvalifikační jízdu SP vodních slalomářů v Tacenu
Vít Přindiš | zdroj: Profimedia

Ve slovinském Tacenu se dnes českým vodním slalomářům dařilo, když kromě jedné závodnice všichni postoupili do zítřejších semifinálových jízd. Ve slunečném a velmi teplém počasí s teplotami kolem 25 stupňů si nejlépe vedl vicemistr Evropy z Vídně Vít Přindiš, který předvedl nejrychlejší jízdu. Díky skvělému času 99.42 má už jistou i výhru ze sázky se šéftrenérem.

"Tušili jsme, že si už tou první jízdou postup vyjedeme. Bavili jsme se o tom s Jířou Prskavcem a Ondrou Tunkou, když za námi došel šéftrenér Pultera," popisuje závodní náladu Přindiš. "Říkal, že tu trať není možné zajet pod 100 sekund a tak jsme se vsadili, že když to z nás někdo dokáže, všichni mu koupí pivo. Takže mi teď dluží tři piva, ale vypiju si je až na party po závodě."

S tratí nejsou čeští závodníci velmi spokojení, a i když se před zítřejšími semifinálovými jízdami budou branky přestavovat, nevěří ve velké zlepšení.

"Tak špatnou trať asi nikdo již velice dlouhou dobu nepostavil," stěžoval se Přindiš. "Je to nesmyslná trať, fyzicky náročná, branky jsou rozestavěny proti vodě, do míst, kde se jedou špatně. Stavěl ji nějaký ruský trenér. Předpokládám, že je zítra jen přehodí na druhou stranu."

Z prvního místa postupuje do semifinálových jízd i bronzová kanoistka z mistrovství Evropy ve Vídni Kateřina Hošková.

Nejlepším z českých kanoistů byl patnáctý Vítězslav Gebas. Z našich postupujících kajakářek si nejlépe vedla osmá Štěpánka Hilgertová. Jen devatenáctiletá Barbora Valíková si postup vybojovat nedokázala, když skončila na 39. místě.

Mezi deblkanoisty postoupily všechny tři české lodě, přičemž se nejlépe vedlo dvojici Jonáš Kašpar – Marek Šindler na 9. místě.

V sobotu je na programu semifinále a finále v kategoriích K1 muži a C1 muži i ženy. Semifinále začíná v 9:00 a finále jsou na programu od 12:30. V neděli budou zbývající kategorie bojovat o postup do finále v 9:30, o medaile se pojede v 12:05. 

Zdroje:
Český svaz kanoistiky na divokých vodách

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 19.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,220 25,340
USD 23,590 23,770
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma