Dnes je pátek 19. dubna 2024., Svátek má Rostislav
Počasí dnes -2°C Slabý déšť

PSV Eindhoven v lize rozprášil Feyenoord deseti góly

PSV Eindhoven v lize rozprášil Feyenoord deseti góly
zdroj: tisková zpráva

Fotbalisté PSV Eindhoven si v nizozemské lize pořádně zastříleli. V 10. kole doma přehráli Feyenoord Rotterdam vysoko 10:0 a připravili mu tak nejhorší porážku v historii klubu. Tou dosud byla prohra 2:8 s Ajaxem Amsterodam v roce 1983. Devět branek padlo poté, co hosté dostali v 34. minutě červenou kartu.

Feyenoord, který v roce 2002 získal Pohár UEFA, se v posledních letech trápí a dnes to jen potvrdil. V 25. minutě otevřel skóre Reis a zahájil kanonádu, na které se sám podílel hattrickem. Dvakrát se trefili Lens s Dzsudzsákem.

Vytáhl se i druhý z favoritů na titul Ajax, který dokázal dohnat dvoubrankovou ztrátu na hřišti Excelsioru Rotterdam i v deseti. Stačilo to však jen na remízu 2:2, po které Ajax ztrácí na Eindhoven tři body.

Již v sobotu se poprvé v sezoně objevil v základní sestavě Heerenveenu český útočník Michal Papadopulos, ale na hřišti nevydržel ani do konce poločasu. Po nešetrném zákroku soupeře měl totiž od kolena až ke kotníku tržnou ránu a musel vystřídat.

Glasgowské derby vyhráli Rangers a ještě neztratili ani bod

Glasgowské derby ve skotské lize vyhráli fotbalisté Rangers, kteří na hřišti Celtiku zvítězili 3:1. Svěřenci trenéra Waltera Smitha neztratili v devíti kolech ještě ani bod a soupeři naopak připravili první prohru v sezoně.

Skóre zápasu, který z lavičky Celtiku sledoval i sedmnáctiletý český obránce Filip Twardzik, otevřel v nastavení prvního poločasu útočník Gary Hooper. Rangers se ale po přestávce podařilo skóre během deseti minut otočit.

Nejprve si dal vlastní gól obránce Glenn Loovens a do vedení hosty poslal v 55. minutě Kenny Miller. Skotský reprezentant v 67. minutě přidal svůj 13. gól v sezoně, když proměnil přísně nařízenou penaltu.

Rangers díky vítězství na prvním místě tabulky odskočili Celtiku na rozdíl tří bodů. Třetí Motherwell už na vedoucí celek ztrácí jedenáct bodů.

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 19.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,230 25,350
USD 23,620 23,800
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma