Dnes je pátek 19. dubna 2024., Svátek má Rostislav
Počasí dnes -2°C Slabý déšť

Řepka: Myslel jsem, že s fotbalem skončím

Řepka: Myslel jsem, že s fotbalem skončím
Tomáš Řepka podepsal 10. ledna 2012 v Českých Budějovicích s klubem Dynamo smlouvu na jeden a půl roku. Na snímku Řepka (vlevo) a šéf Dynama Karel Poborský. DOBRIN STOJČEV / MEDIAFAX | zdroj: tisková zpráva

Nechybělo mnoho a fotbalová kariéra Tomáše Řepky před pár dny skončila. Osmatřicetiletý stoper, který v úterý přestoupil do Českých Budějovic, přiznal, že když se začátkem ledna nedomluvil na angažmá v Plzni, pomýšlel na odchod z nejvyšší soutěže.

"Měl jsem jednání s vedením Plzně, s trenérem a všechno vypadalo nadějně. Už jsem se tam skoro viděl, ale najednou to ze dne na den skončilo. Byl jsem zklamaný a myslel jsem, že s fotbalem seknu," uvedl bývalý kapitán Sparty. Představoval si prý, jak bude hrát jen nižší soutěže pouze pro radost. Ovšem kamarádi mu začali říkat, že je zbytečné, aby končil kariéru. "Navíc i já jsem si opakoval, že jsem zdravý, nikdy jsem neměl vážnější zranění, tak proč končit?" prohlásil. V tu chvíli se ozvaly s nabídkou České Budějovice. Podle Řepky bylo jednání rychlé, pozitivní a hlavně se obě strany hned domluvily na podmínkách. "Co jsme si řekli, to platilo. Jsem Budějovicím moc vděčný za to, že mi daly šanci, abych pokračoval v lize," uvedl. "Budu usilovat o to, abych to klubu vrátil a mužstvo se posunulo v tabulce nahoru," dodal. httpv://youtu.be/n8jDL6yZP3Q Když se Řepka po šesti letech rozloučil se Spartou a dohodl na ukončení angažmá, začal se zkušený stoper připravovat individuálně. Čekal na to, jací zájemci o jeho služby se ozvou. Kromě Plzně a Českých Budějovic ho kontaktovala také Viktoria Žižkov. Ta však údajně nepředložila konkrétní nabídku. V Českých Budějovicích podepsal Řepka smlouvu na rok a půl. "S Tomášem se známe dlouho, máme spolu džentlmenskou dohodu, že si každých šest měsíců sedneme a domluvíme se, jak dál," řekl předseda představenstva klubu Karel Poborský. Šéf Dynama věří, že Řepka v Českých Budějovicích vydrží minimálně zmíněný rok a půl. "Přeju Tomovi, aby tu prožil úspěšnou kariéru a aby si ji tady co možná nejvíce prodloužil," řekl Poborský. Řepka bude v novém klubu nastupovat se svým tradičním číslem 2, které nosil i ve Spartě. Doposud dvojka patřila mladíkovi Rastislavu Bakalovi. Ale podle Poborského bylo celkem logické, že ji jednadvacetiletý defenzivní hráč podstoupí Řepkovi. "Myslím si, že se Tomáš také rychle stane lídrem naší kabiny," dodal Poborský. Řepka před časem uvedl, že bude hledat nové angažmá co nejblíže domovu, protože s partnerkou čeká narození potomka. Proto spíš preferoval angažmá v okolí Prahy. "Ani teď v dojíždění nevidím problém, ale budu se také snažit trávit co nejvíc času v Budějovicích," uvedl Řepka. Poprvé by měl nastoupit za Jihočechy v sobotu v přípravném utkání v Satalicích proti Hradci Králové. Ligová premiéra v českobudějovickém dresu jej čeká pravděpodobně 19. února v Olomouci. O týden později se představí poprvé domácím fanouškům v duelu s Bohemians 1905. Pikantní pro Řepku bude především závěr soutěže. Ve 30. kole hrají České Budějovice na Spartě, kterou musel předčasně opustit. "Na ten zápas se těším, i když to pro mě bude trochu těžké a bude v tom hodně nostalgie," připustil. Zároveň dodal, že po celé jaro bude mít motivace více než dost. Hlavně kvůli předčasnému konci na Letné. "Chci některým lidem ve Spartě dokázat, že se spletli," řekl.

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 19.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,260 25,380
USD 23,620 23,800
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma