Dnes je čtvrtek 18. dubna 2024., Svátek má Valérie
Počasí dnes 8°C Dešťové přeháňky

Řepka se s Budějovicemi dohodl na podmínkách smlouvy

Řepka se s Budějovicemi dohodl na podmínkách smlouvy
V pražské Generali Areně se 21. července 2011 odehrálo přípravné utkaní mezi celky AC Sparta Praha a FC Vysočina Jihlava. Na snímku Tomáš Řepka. MILAN KAMMERMAYER / MEDIAFAX | zdroj: tisková zpráva

Fotbalista Tomáš Řepka se v sobotu dohodl s vedením Českých Budějovic na podmínkách svého působení v Dynamu. Pokud návrh smlouvy schválí také hráčův agent Pavel Paska, podepíše bývalý sparťanský kapitán v úterý na jihu Čech kontrakt. ČTK to řekl generální manažer Českých Budějovic Jiří Kotrba.

"V sobotu dopoledne jsme s Tomášem seděli a předložili mu nabídku smlouvy. On s našimi podmínkami souhlasil. Vše je na dobré cestě a věříme, že smlouvu podepíše," uvedl Kotrba. Řepkovu přestupu na jih Čech by tak již nemělo nic bránit, kontrakt pouze musí schválit ještě jeho agent. "Zítra má smlouvu vidět pan Paska, a pokud v ní nenajde nějaký problém, což neočekávám, tak Tomáš přijede v úterý podepsat smlouvu," dodal Kotrba. Řepka v prosinci skončil po vzájemné dohodě ve Spartě a hledal si nové angažmá. České Budějovice o něj jako první český klub otevřeně projevily zájem, spekulovalo se také o zájmu Mladé Boleslavi a Dukly, pak ale osmatřicetiletý veterán začal jednat s Plzní a zdálo se, že zamíří na západ Čech. Vedení mistrovského celku jej ale nakonec neangažovalo, a tak na scénu opět vstoupilo Dynamo. Na jihu Čech by měl Řepka pomoci vyřešit problémy se zraněním některých obránců. Mimo hru je na začátku přípravy například stoper Miloš Brezinský. Řepka patří k největším ligovým osobnostem posledních let. Ve Spartě dělal kapitána, v předminulé sezoně rozhodl jediným gólem v posledním ligovém kole o zisku titulu, ale v průběhu loňského podzimu s ním na Letné přestali počítat. Naposledy se v rudém dresu představil v srpnu v nepovedeném úvodním utkání čtvrtého předkola Evropské ligy na hřišti rumunského týmu Vaslui. Kariéru začal Řepka v Ostravě, odkud poprvé odešel do Sparty. Pak zamířil do italské Fiorentiny a za další tři roky do anglického West Hamu. V roce 2006 se vrátil na Letnou. V lize nastoupil k 292 zápasům, v kterých dal jedenáct branek. Odehrál také 46 duelů za národní tým, reprezentační kariéru ale zakončil v roce 2001 neslavně vyloučením v baráži o účast na světovém šampionátu proti Belgii.

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 18.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,250 25,370
USD 23,610 23,790
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma