Dnes je pátek 19. dubna 2024., Svátek má Rostislav
Počasí dnes -2°C Slabý déšť

Řepka si premiéru za Budějovice pochvaloval, unavený se necítil

Řepka si premiéru za Budějovice pochvaloval, unavený se necítil
V Satalicích se 14. ledna 2012 odehrálo utkání Zimní Tipsport ligy mezi celky Hradec Králové a České Budějovice. Na snímku Tomáš Řepka. MILAN KAMMERMAYER / MEDIAFAX | zdroj: tisková zpráva

Fotbalista Tomáš Řepka měl ze své premiéry v českobudějovickém dresu dobrý pocit. Za Dynamo odehrál v pražských Satalicích sobotní zápas Tipsport ligy proti Hradci Králové a nijak mu nevadilo, že Jihočeši jen remizovali 2:2. Únavu po dlouhém období bez soutěžních utkání necítil a věřil, že se v dalších zápasech s novými spoluhráči postupně víc sehraje. Potěšil ho také velký zájem příznivců.

Bývalý kapitán Sparty od srpnového nevydařeného utkání Evropské ligy na hřišti FC Vaslui odehrál pouze Silvestrovské derby, a tak bral souboj s Hradcem i jako test svého aktuální herního rozpoložení. "Po čtyřech měsících jsem měl vlastně takový první zápas, bral jsem to jako trénink. Myslím, že tréninkově to bylo slušné, unavený se ani moc necítím," řekl novinářům Řepka, který v prosinci ve Spartě skončil. Výsledek podle něj nebyl až tak důležitý. "Jsme ve fázi přípravy. Teď jsme se vrátili ze soustředění, máme těžké nohy. Takže to bylo o tom opravdu ten zápas dohrát, slušně si zatrénovat a hlavně se nezranit," poznamenal Řepka. Proti Hradci nastoupil na postu pravého středního obránce vedle Romana Lengyela, s nímž by měl na jaře vytvořit stoperskou dvojici. "Myslím, že na první zápas to nebylo vůbec špatné. Všichni si na sebe ještě zvykáme. Je to otázka chvilky, čtrnácti dnů, než se více sehrajeme," prohlásil osmatřicetiletý obránce. Od Lengyela převzal kapitánskou pásku, ale prý to bylo jen proto, aby zaplatil větší zápisné. "Roman zatím zůstává kapitánem. Kdo jím bude na jaře, to já nevím. Není to otázka pro mě. Dneska jsem měl pásku jen proto, aby mě to stálo víc. Myslím, že budu platit tak plus mínus stejně jako ve Spartě," řekl Řepka, který dlouho dělal kapitána i na Letné. "Ale tahle páska už byla budějovická," dodal s úsměvem. Hra na umělé trávě mu nevadí, zvykl si na ni ve Spartě. "Na Strahově jsme na tom se Spartou trénovali. Ta tráva je tady solidní, takže super," podotkl. V Satalicích si musel připadat jako doma, neboť tu už tři roky vede kemp pro mladé fotbalové talenty. Do hlediště se na něj přišlo podívat kolem šesti stovek příznivců, mnozí z nich s nejrůznějšími sparťanskými doplňky. Řepka si váží toho, jak ho fanoušci v posledních týdnech podporují. "Jsem za to hrozně šťastný, že ty lidi nezapomínají a že mi pořád fandí. Je to úžasný a krásný pocit," řekl zkušený zadák. Že má na sobě místo letenského rudého dresu jihočeský purpurový trikot, na hřišti až tolik nevnímal. "Ty přípravy jsou stejné," konstatoval. "Myslím, že Budějovice jsou kvalitní mančaft. Opravdu nemají tak špatný tým, na které jsou momentálně příčce. Určitě to půjde nahoru," řekl o aktuálně třináctém týmu první ligy.

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 19.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,230 25,350
USD 23,620 23,800
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma