Dnes je sobota 20. dubna 2024., Svátek má Marcela
Počasí dnes 7°C Slabý déšť

Rezek dal krásný gól šest vteřin po začátku druhé půle

Rezek dal krásný gól šest vteřin po začátku druhé půle
Setkání vybraných hráčů fotbalové reprezentace s novináři po fotbalovém zápase ve Skotsku se konalo 4. září 2011 v pražském hotelu Praha. Na snímku Jan Rezek. JIŘÍ RUBEŠ / MEDIAFAX | zdroj: tisková zpráva

Český reprezentant Jan Rezek se v kyperské lize v dresu Anorthosisu Famagusta blýskl gólem šest vteřin po začátku druhé půle duelu s Olympiakosem Nikósie. Zařídil tak výhru 2:1, navíc gólem, který sám označil za jeden z nejhezčích v kariéře. Jen ho mrzí, že se v závěru nechal vyprovokovat a vykoledoval si svou vůbec první červenou kartu.

Rezek hned po rozehrávce v druhé půli vyrazil po pravém křídle, spoluhráč ho našel skvělým pasem mezi obránce a český útočník lobem z hranice pokutového území dal svůj pátý gól v sezoně a dostal se na třetí místo tabulky střelců kyperské ligy. Navíc čtvrtá Famagusta zásluhou cenné výhry stáhla náskok vedoucí Omonie Nikósie na šest bodů. "Určitě ten gól patří k nejhezčím, jaké jsme kdy dal. Rozehrávali jsme ve středovém kruhu a dostal jsem hned balon do křídla. Hráči soupeře trošku zaspali, předběhl jsem obránce a z úhlu jsem lobem přehodil gólmana," popsal svou trefu Rezek. httpv://www.youtube.com/watch?v=4uCybFGP5Sk Famagusta tak vedla 2:0, ale zápas si ještě hodně zkomplikovala. "Oni v 79. minutě snížili nechytatelnou střelou do šibenice a navíc jsem já dostal červenou kartu. Byla to hloupost. Zápas byl dost vyhecovaný, domácí do nás šli tvrdě hned od začátku. Před vyloučením do mě protihráč zajel na naší půlce. Byl jsem z toho rozhozený a jak běžel po tom faulu kolem mě, já ho trochu štrejchnul nohou do stehna ještě ze země. Nebyl to žádný kopanec, ale on se svalil a sudí mě vyloučil," popsal incident z 83. minuty. Zbývajících sedm minut musel držet svým spoluhráčům palce, aby výhru udrželi. "V kabině jsem trnul. Naštěstí to dopadlo dobře. Sudí pak dal za brutální zákrok červenou i jednomu z domácích hráčů. Nikdo ze spoluhráčů mi nic neříkal, ale omluvil jsem se jim. Pak jsem požádal, abych mohl jít na tiskovku, a tam jsem se v angličtině omluvil lidem. Hlavně, že nás to nestálo body," dodal Rezek. Pro něj šlo o nezvyklou situaci, protože červenou kartu dosud v kariéře nikdy nedostal. "Byla moje úplně první v profesionální kariéře. Bohužel. Byl to chvilkový zkrat. Hodně mě to bolelo, tekla mi krev z kotníku, ale měl jsem se udržet, to je jasné," řekl Rezek.

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 20.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,170 25,250
USD 23,520 23,620
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma