Dnes je čtvrtek 28. března 2024., Svátek má Soňa
Počasí dnes 7°C Oblačno

Rosický naplno trénoval. Přihlížely tři tisíce fanoušků

Rosický naplno trénoval. Přihlížely tři tisíce fanoušků
Image: 0130629858, License: Rights managed, Czech Republic's Tomas Rosicky kicks a ball during a training session of the Czech National soccer team on May 31, 2012, in Prague., Place: CZECH REPUBLIC, Model Release: No or not aplicable, Credit line: Profimedia.cz, AFP | zdroj: Profimedia

Zatímco v České republice takovou návštěvu občas přitáhne podprůměrné ligové utkání, v polské Vratislavi dorazily odhadem tři tisícovky fanoušků na první trénink národního týmu v dějišti mistrovství Evropy. Na stadionu místního klubu Slask si čeští reprezentanti užívali nebývalé pozornosti. Nechyběl mezi nimi ani kapitán Tomáš Rosický, který po problémech s lýtkem dnes poprvé před turnajem naplno trénoval.

Když záložník Arsenalu vběhl jako poslední z hráčů na hebký pažit, fandové ho hned vítali potleskem. Podobného přijetí se předtím dočkal i brankář Petr Čech, nedávný vítěz Ligy mistrů s Chelsea. 

Lidé ve Vratislavi si viditelně užívají toho, že dolnoslezské město hostí šampionát. A český tým, který zde odehraje všechny tři zápasy v základní skupině proti Rusku, Řecku i domácímu výběru, má u místních zvláštní sympatie. Pozornost vzbudil už nedělní příjezd vlakového speciálu s českými fotbalisty. 

Dnes před desátou ranní proudily stovky fanoušků na tréninkový stadion, když do premiérové přípravy Čechů zbývala asi půlhodina. "Ahoj," přivítal fotbalisty velký nápis nad půlící čarou. 

Tribuny osmitisícového stadionu se slušně plnily i díky tomu, že na trénink dostali volné vstupenky i žáci místních škol. Lidé nadšeně aplaudovali, když útočník Tomáš Necid hned z první akce při hře na zmenšeném prostoru trefil šibenici. Naopak zklamaně zahučeli poté, co Milan Baroš neproměnil velkou šanci a ani při třech pokusech v těsném sledu nepřekonal gólmana Jana Laštůvku. Uznání se dočkal záložník Milan Petržela, když zakončil sólovou akci. 

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 28.3.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,180 25,320
USD 23,330 23,510
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma