Dnes je čtvrtek 28. března 2024., Svátek má Soňa
Počasí dnes 14°C Skoro zataženo

Rosický po více než dvou letech vstřelil v Premier League gól, Arsenal vyhrál

Rosický po více než dvou letech vstřelil v Premier League gól, Arsenal vyhrál
BARCELONA, (SPAIN) 08/03/2011.- Argentinian FC Barcelona striker Leo Messi (L) dribbles Czech midfielder Tomas Rosicky (R) of Arsenal FC during their Champions League eighthquarter finals second leg match played at Camp Nou stadium in Barcelona, Catalonia, Spain on 08 March 2011. MEDIAFAX / EFE | zdroj: tisková zpráva

Český fotbalista Tomáš Rosický se v anglické lize podílel vítězným gólem na obratu Arsenalu v londýnském derby s Tottenhamem. Kapitán české reprezentace se trefil v Premier League téměř přesně po dvou letech, naposledy se z branky radoval 20. ledna 2010 proti Boltonu. Arsenal i díky jeho příspěvku prolomil sérii nepříznivých výsledků a zvítězil 5:2, i když ve 34. minutě doma prohrával už 0:2.

Český záložník patřil k výrazným postavám zápasu. Zastřeloval se už v první půli, kdy jeho hlavičku po rohu vytáhl nad břevno Brad Friedel. Jeho gól přišel v 51. minutě: jednatřicetiletý Rosický si narazil s Bacarym Sagnou a zblízka poslal Arsenal do vedení 3:2. Arsenal přitom po debaklu v Lize mistrů s AC Milán a vypadnutí z Anglického poháru se Sunderlandem nevstoupil dobře ani do dnešního zápasu. Jeho největší rival vedl na Emirates Stadium od čtvrté minuty, kdy se díky teči obránce prosadil Louis Saha. Ve 34. minutě zdvojnásobil vedení hostů z penalty bývalý hráč Arsenalu Emmanuel Adebayor. Ještě do poločasu stačili svěřenci trenéra Arséna Wengera vyrovnat, naději zajistil Sagna a na 2:2 upravil svou 23. brankou v ročníku nejlepší střelec ligy Robin van Persie. Po Rosického vedoucím gólu ještě zvýraznil výsledek dvěma zásahy Theo Walcott. Arsenal svého soupeře porazil nejvyšším rozdílem od roku 1978, kdy vyhrál venku 5:0. Vítězství mu zajistilo posun na čtvrté místo tabulky před dalšího městského konkurenta Chelsea, Tottenham zůstává třetí. Ryan Giggs oslavil svůj 900. zápas za Manchester United vítězným gólem do sítě Norwiche. Druhý tým tabulky vedl už po hlavičce dalšího veterána Paula Scholese, který zaznamenal svou druhou ligovou brankou od návratu z fotbalového "důchodu" na začátku roku. Šest minut před koncem zápas zdramatizoval vyrovnávacím gólem Grant Holt. Jenže osmatřicetiletý Giggs, který v klubu nedávno prodloužil smlouvu i na příští sezonu, využil v nastavení pas Ashleyho Younga a stanovil konečné skóre 2:1. V tabulce druzí United udrželi dvoubodovou ztrátu na vedoucí Manchester City.

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 28.3.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,240 25,360
USD 23,400 23,580
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma