Dnes je pátek 29. března 2024., Svátek má Taťána
Počasí dnes 15°C Polojasno

Rosický po vyšetření lýtka už dorazil za reprezentací

Rosický po vyšetření lýtka už dorazil za reprezentací
V pražské Generalli Aréně na Letné se 6. října 2011 konal otevřený trénink českých fotbalistů před zápasem se Španělskem. Na snímku zleva Zdeněk Pospěch, Tomáš Rosický a Milan Petržela MILAN KAMMERMAYER / MEDIAFAX | zdroj: tisková zpráva

Kapitán fotbalové reprezentace Tomáš Rosický, který v pondělí v Praze podstoupil další vyšetření lehce zraněného lýtka, dnes brzy ráno přijel za národním týmem na soustředění do Rakouska. Záložník Arsenalu do Bad Waltersdorfu dorazil před třetí hodinou ranní a celý dnešek stráví regenerací a odpočinkem.

Poté, co za reprezentací v pondělí dorazil i další záložník Jaroslav Plašil, čeká trenér Michal Bílek na posledního nominovaného hráče. Tím je brankář Petr Čech, který po oslavách vítězství Ligy mistrů s Chelsea zamíří na kemp do Rakouska podle původní domluvy během středy. Rosický se v Praze po nedělním srazu národního týmu zdržel, protože musel s lýtkem na další vyšetření a osobně jej zkontroloval také fyzioterapeut Pavel Kolář. Podle informací ČTK Rosického potíže nejsou vážného rázu a klíčový hráč reprezentace by se měl v Rakousku brzy také zapojit i do tréninku s celým týmem. Lékař reprezentace Petr Krejčí řekl, že Rosického účast na mistrovství rozhodně není ohrožena. "Potvrdilo se to, co jsme věděli. Má natažený lýtkový sval, ve svalu je otok a drobný hematom. Pokračujeme v léčbě, to znamená rehabilitace a uvolňování svalu. Bude mít ještě pár dní klid, ale do šampionátu bude v pořádku," citoval Krejčího server isport.cz. Bílkův soubor dnes stejně jako v pondělí měl na programu dva tréninky. Při dopolední fázi si na mírné komplikace stěžovali útočník Tomáš Pekhart a záložník Petr Jiráček. Pekhart si po jednom ze soubojů lehce natáhl vazy v levém kolenu, Jiráček měl zase pohmožděnou holeň. Ani u jednoho však nejsou potíže vážné. Reprezentace ve středu v Bad Waltersdorfu sehraje modelový zápas s jedním z místních amatérských výběrů, v sobotu ji pak čeká už seriózní prověrka s Izraelem. V neděli se Češi vrátí do Prahy, v pátek 1. června na Letné absolvují generálku na ME s Maďarskem. Na Euru se pak Bílkův tým ve Vratislavi postupně utká s Ruskem, Řeckem a domácím Polskem.

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 29.3.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,220 25,300
USD 23,390 23,490
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma