Dnes je čtvrtek 25. dubna 2024., Svátek má Marek
Počasí dnes 8°C Polojasno

S Pelém je zle. Nereaguje na chemoterapii, převezli ho na paliativní péči

S Pelém je zle. Nereaguje na chemoterapii, převezli ho na paliativní péči
Pelé, fotbalová legenda. | zdroj: Profimedia

Legendární brazilský fotbalista Pelé už nereaguje na běžnou léčbu rakoviny. Jeho stav je vážný.

Dvaaosmdesátiletý trojnásobný mistr světa je od úterka v nemocnici Alberta Einsteina v Sao Paulu. Ačkoli v pátek její představitelé vydali prohlášení, že se jeho stav celkově zlepšil a užívá antibiotika na infekci dýchacích cest, podle deníku Folha nejsou zprávy o Pelého zdraví povzbudivé.

Pelé se od loňského září léčí s rakovinou. Po odstranění nádoru v tlustém střevě opakovaně pobýval v nemocnici a nyní jeden z nejlepších fotbalistů všech dob z lůžka vzkázal, že je na pravidelné návštěvě nemocnice.

„Přátelé, buďte v klidu. Cítím se silný, cítím naději a pokračuji v léčbě,“ napsal na instagramu. „Věřím, že mi Bůh pomůže. A děkuji všem za podporu, každý kousek lásky, kterou mi posílají lidé z celého světa, mi dodává sílu,“ dodal.

Podle Folhy nicméně chemoterapii lékaři pozastavili, protože přestala mít očekávané výsledky, a má paliativní péči, kterou dostávají pacienti s nevyléčitelnou chorobou v konečném stadiu.

Zástupci nemocnice zjištění listu Folha nekomentovali. Při úterní hospitalizaci měl Pelé podle webu ESPN Brasil otoky po celém těle a srdeční problémy.

Fanoušci Pelému vyjádřili podporu i během zápasu Brazílie s Kamerunem na mistrovství světa v Kataru. „Brzy se uzdrav,“ vzkázali mu na transparentu v hledišti stadionu v Lusailu. Pelého fotografie se objevily i v katarském městě.

profimedia-0741935680 (1) Plakát s Pelého fotografií a nápisem ‚Brzy se uzdrav‘ na stadionu v Kataru při zápasu Brazílie – Kamerun. | zdroj: Profimedia

Zdroje:

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 25.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,170 25,290
USD 23,410 23,590
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma