Dnes je pátek 19. dubna 2024., Svátek má Rostislav
Počasí dnes -2°C Slabý déšť

Sáblíková, Bauer, Bank a další hvězdy zazáří v Jižním Tyrolsku

Sáblíková, Bauer, Bank a další hvězdy zazáří v Jižním Tyrolsku
zdroj: tisková zpráva

Závody profesionálů, zábava na sněhu pro děti i dospělé, ale i spousta sportovně-zábavných akcí, které jistě zpestří vaši zimní dovolenou, pokud na ni vyrazíte právě do jihotyrolských Dolomit. Zde je seznam akcí, které můžete navštívit nebo se některých dokonce aktivně zúčastnit. Potkat můžete třeba Lukáše Bauera na běžkách, Martinu Sáblíkovou na bruslích nebo Ondřeje Banka na sjezdovkách

PRO FANOUŠKY SPORTOVNÍCH AKCÍ

Světový pohár FIS v alpském lyžování

Údolí Val Gardena a Alta Badia jsou každoročně dějištěm důležitých závodů. Letos se tu nejlepší lyžaři světa sejdou těsně před Vánoci, od 17. do 20. prosince.  Závody v Super-G a sjezd mužů se jezdí na vyhlášené sjezdovce Saslong ve Val Gardeně, v Alta Badii je hlavním dějištěm závodů sjezdovka Gran Risa.

www.saslong.org a www.skiworldcup.it

Světový pohár v biatlonu v Antholz

Světový pohár se v jihotyrolském Antholzu/Anterselva jezdí každoročně už přes 30 let. Stadion otevře své brány nejlepším biatlonistům a biatlonistkám světa od 20. do 23. ledna 2011. Antholz je známým střediskem zimních sportů a disponuje špičkovým biatlonovým areálem.

www.biathlon-antholz.it

Dolomity zdroj: tisková zpráva

Tour de Ski 2011 v Toblachu

Série závodů Světového poháru Tour de Ski se letos opět vrátí do běžeckých areálů v Toblachu/Dobiacco a Cortině d´Ampezzo, a to v termínu od 5. do 6. ledna 2011. Ve středu 5. ledna 2011 odstartuje mužský sprint na 1,3 km na stadionu Nordic Arena v Toblachu. Hned následující den, 6. ledna 2011 se postaví na start opět muži, tentokrát na trať 35 km z Cortiny do Toblachu. V loňském roce právě zde zajel Lukáš Bauer nádherné druhé místo, tak věřme, že letos stříbrný kov z loňska pozlatí. Na závody si můžete odskočit z lyžařského areálu Hochpustertal/Alta Pusteria.

Mistrovství Evropy v rychlobruslení

Oblast Ritten/Renon v Jižním Tyrolsku má ve světě rychlobruslení výborné jméno již spoustu let. V první řadě zde mají perfektní led a jedná se taky o nejrychlejší 400 metrů dlouho dráhu pod širým nebem. Na Mistrovství Evropy 2011 se očekává účast závodníků z 20 zemí a až 4000 fanoušků. Věřme, že i Martina Sáblíková si z Jižního Tyrolska přiveze medaili.

www.em2011.ritten.com

PRO ZÁBAVU

Vánoční trhy

V pěti hlavní jihotyrolských městech můžete navštívit originální vánoční trhy. Pokud pojedete přes Bozen/Bolzano, Brixen/Bressanone, Bruneck/Brunico, Sterzing/Vipiteno a Meran/Merano, tak se na chvíli zastavte a načerpejte vánoční atmosféru mezi vrcholky Dolomit. Trhy probíhají od 27. listopadu až do 6. ledna.

www.suedtirol.info/vanoce

Balónový festival v Hochpustertalu

Návštěvníci balónového festivalu si užijí lety horkovzdušným balónem trvající půl dne (součástí je příprava balónu, let horkovzdušným balónem, sbalení balónu a „křest“). Samotný let trvá zhruba hodinu, vše záleží na povětrnostních podmínkách a počasí. Balón unese najednou až pět osob včetně pilota. Létat můžete v termínu od 7. do 16. ledna 2011.

www.ballonfestival.it

Mezinárodní festival sněhových soch

Pouze drsný mráz udrží čisté bílé sochy při životě a osvětlení v noci vytváří úžasné efekty. Třicet umělců z celého světa zde předvede své umění. Festival sněhových soch se koná v Innichenu/San Candido a St.Vigilu/San Vigilio di Marebbe. Čerstvý sníh je pomocí vody a mrazu vytvarován do ledových krychlí velkých 3 x 3 x3 metry. Kostky jsou rozmístěny v místech konání festivalu a umělci z něj od 12. do 19. ledna 2011 vyčarují krásné sochy. V loňském roce se festivalu zúčastnili i umělci z České republiky. Hotová díla zůstanou ve vesnicích, dokud nepodlehnou jarním teplotám.

www.snow-festival.com

Hudební festival „Swing on snow“

Během festivalu se svahy a horské chaty se od 23. do 30. ledna 2011 rozezvučí autentickou folkovou hudbou, od tradiční po experimentální, společně s hudebními kapelami z celého okolí Alp sbližující se v Seiser Almu/Alpe di Suisi, aby se staly součástí této hudební události zahrnující všechny kulturní žánry. Evropská nejrozlehlejší pastvina se stane jevištěm barytonů, baskytaristů, saxofonistů... Lyžařské svahy z rána, Alpské chaty během oběda a hostince, kluby a bary se večer rozezní dechovkou, polkou, rockem a jazzem.

Nejdelší obří slalom světa „Gardenissima“

Trať nejdelšího obřího slalomu světa z horských pastvin Seceda až do údolí Col Raiser je 6 km dlouhá. Zúčastnit se může kdokoliv, přičemž podmínkou je předložení potvrzení od lékaře. Vysoká účast závodníků v minulých letech je důkazem, že podmínky k lyžování jsou v údolí Val Gardena ideální až do jara. Závodu se účastní i mnoho profesionálních lyžařů. V loňském roce se absolutním vítězem stal nejlepší český lyžař Ondřej Bank.

Více informací o dalších akcích najdete na www.suedtirol.info/akce nebo na webu www.suedtirol.info.

Tipy na ubytování a zajímavé výhodné balíčky hledejte na www.suedtirol.info/balicky.

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 19.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,260 25,380
USD 23,620 23,800
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma