Dnes je čtvrtek 28. března 2024., Svátek má Soňa
Počasí dnes 14°C Oblačno

Šafářová a Cetkovská vyřadily v Dauhá bývalé světové jedničky

Šafářová a Cetkovská vyřadily v Dauhá bývalé světové jedničky
V Tenisovém klubu Sparta Praha v pražské Bubenči se 7. listopadu 2011 uskutečnila tisková konference českého Fed Cupového týmu po návratu z Ruska, kde byly prezentovány i vítězné trofeje. Na snímku tenistka Lucie Šafářová. JAKUB DEML / MEDIAFAX | zdroj: tisková zpráva

Česká tenistka Lucie Šafářová zdolala ve 2. kole turnaje v Dauhá Dánku Caroline Wozniackou. S donedávna první hráčkou světového žebříčku prohrála první set, nakonec ale zvítězila 4:6, 6:4 a 7:6. Bývalou světovou jedničku přehrála ve stejné fázi turnaje i Petra Cetkovská, na vyřazení Srbky Ivanovičové jí stačily dvě sady.

Šafářová se v osmifinále utká se čtrnáctou nasazenou Ruskou Světlanou Kuzněcovovou, která vyřadila krajanku Marii Kirilenkovou. Na Cetkovskou čeká vítězka duelu mezi třetí nasazenou Samanthou Stosurovou z Austrálie a Rumunkou Soranou Cirsteaovou. Lucie Šafářová měla dosud s Dánkou, která přišla na konci ledna po více než jedenácti měsících o pozici světové jedničky, vyrovnanou zápasovou bilanci 1:1. Druhé nasazené hráčky turnaje se nezalekla ani po prohraném úvodním setu. Hned v úvodu druhé sady vybojovala brněnská rodačka brejk a tuto výhodu zužitkovala ve vítězství 6:4. Nejkritičtější situaci pak pětadvacetiletá Češka přestála za stavu 4:5 v rozhodujícím setu. Při svém podání odvrátila tři mečboly světové čtyřky a z nepříznivého stavu 0:40 dokázala zápas dotáhnout do tie-breaku, který suverénně zvládla v poměru 7:3. "Dokud nevyhrajete poslední míček, zápas není u konce. Chtěla jsem prostě dál bojovat a teď se cítím úžasně," radovala se Šafářová. "Hlavně už chci odsud odejít. Nechce se vám zůstávat, když prohrajete zápas podobným způsobem," postěžovala si na tiskové konferenci Dánka, které v prvním zápase od pádu z čela žebříčku WTA nepomohla ani přítomnost přítele golfisty Roryho McIlroye v hledišti. "Je to zklamání, měla jsem tři mečboly a promrhala je. Musím zkrátka jít dál," řekla. Bilanci vzájemných zápasů 2:1 ve svůj prospěch má po dnešku i čerstvě sedmadvacetiletá Cetkovská s Ivanovičovou. Proti Srbce sice přišla v obou setech o své podání, jenže sama brejk získala pokaždé dvakrát a radovala se už po hodině a čtvrt. Ve druhém kole naopak skončilo v Kataru působení Ivety Benešové, která nestačila na Simonu Halepovou. Rumunka už předtím získala "skalp" slovenské turnajové patnáctky Daniely Hantuchové a hrdinku posledního fedcupového duelu České republiky s Německem porazila dvakrát 6:4.

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 28.3.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,160 25,300
USD 23,290 23,470
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma