Dnes je čtvrtek 25. dubna 2024., Svátek má Marek
Počasí dnes 10°C Polojasno

Šéfa Interu zaskočilo, že Milito není mezi adepty na Zlatý míč

Šéfa Interu zaskočilo, že Milito není mezi adepty na Zlatý míč
zdroj: tisková zpráva

Prezidenta Interu Milán Massima Morattiho nemile překvapilo, že elitní klubový kanonýr Diego Milito chybí mezi kandidáty na zisk Zlatého míče FIFA. V minulé sezoně přitom dal 22 ligových branek a dvěma zásahy ve finále zajistil Interu trofej z Ligy mistrů.

Na rozdíl od argentinského útočníka figurují ve výběru 23 hráčů na prestižní ocenění Júlio César, Maicon, Wesley Sneijder a Samuel Eto'o. "Je mi ho velmi líto. Volal jsem mu a řekl mu, že to je neuvěřitelné," prohlásil Moratti, který také uvedl, že klub je blízko prodloužení smlouvy se Sneijderem. V budoucnosti chce získat Argentince Lionela Messiho z Barcelony.

Nad Militovou absencí v nominaci se pozastavil i FC Janov, kde argentinský forvard v minulosti působil. "Nespravedlnost je dokonána. Je to velká urážka, když se podíváte, jak důležitou roli Milito hrál v dresu Interu při tažení za titulem, a hlavně v Lize mistrů," napsal klub na svém webu. "Nemůže to vysvětlit ani skutečnost, že na mistrovství světa byl jen jako náhradník," dodal.

Milito v minulé sezoně pomohl Interu k titulu, triumfu v Lize mistrů a Italském poháru. Jednatřicetiletý útočník, který v Lize mistrů dal šest branek, za podporu Janovu poděkoval. "Jejich gesto si uchovám jako jednu z nejhezčích vzpomínek," citovala Milita agentura ANSA.

"Díky všem, kteří se za mě veřejně postavili. Fanouškům, spoluhráčům, trenérům," uvedl Argentinec s přáním, aby Zlatý míč získal jeden z nominovaných spoluhráčů.

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 25.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,180 25,300
USD 23,390 23,570
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma