Dnes je pátek 19. dubna 2024., Svátek má Rostislav
Počasí dnes 7°C Slabý déšť

Skifařka Knapková postupuje z prvního místa do finále!

Skifařka Knapková postupuje z prvního místa do finále!
Image: 0139007687, License: Rights managed, Czech Republic's Miroslava Knapkova competes in the women's single sculls quarterfinals of the rowing event during the London 2012 Olympic Games, at Eton Dorney Rowing Centre in Eton, west of London, on July 31, 2012., Place: UNITED KINGDOM, Model Release: No or not aplicable, Credit line: Profimedia.cz, AFP | zdroj: Profimedia

Skifařka Miroslava Knapková suverénně ovládla svou semifinálovou jízdu a bez problémů postoupila do sobotního finále olympijské regaty v Eton Dorney. Úřadující mistryně světa tak bude na svých třetích olympijských hrách bojovat o první medaili, jejím dosavadním maximem je čtvrté místo z Atén 2004.

Jedenatřicetiletá Knapková si v Londýně připsala třetí prvenství, tentokrát však musela porazit i další dvě kandidátky na umístění na stupních vítězů, zkušenou Jekatěrinu Karstenovou z Běloruska a objev této sezony Australanku Kim Crowovou.

V úvodu semifinále byla nejrychlejší Němka Marie Louise Drägerová, ale nastolené tempo nevydržela. Do čela se poté posunula Crowová, která v Londýně startuje i na dvojskifu. Ještě před polovinou tratě se ale do čela dostala Knapková a druhou Crowovou nakonec porazila o téměř dvě sekundy.

Olympiáda již skončila pro čtyřku bez kormidelníka lehkých vah Miroslav Vraštil, Jiří Kopáč, Ondřej Vetešník a Jan Vetešník, která obsadila v B-finále páté místo. V celkovém pořadí disciplíny jsou svěřenci trenéra Rudolfa Kopřivy jedenáctí.

Česká čtveřice podle očekávání nepostoupila v Londýně do bojů o medaile, v malém finále ale držela se soupeři krok. Na pátém místě byla posádka vedená veslovodem Vraštilem po většinu trati, v závěru se snažila atakovat čtvrtou Čínu, ale ve výsledkové listině už se neposunula.

- TISCALI/dk

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 19.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,220 25,340
USD 23,590 23,770
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma