Dnes je čtvrtek 28. března 2024., Svátek má Soňa
Počasí dnes 14°C Skoro zataženo

Skokan Koudelka skončil na SP v Sapporu čtvrtý

Skokan Koudelka skončil na SP v Sapporu čtvrtý
V úterý 6. ledna 2009 se v rakouském Bischofshofenu konal závěrečný podnik letošního Turné čtyř můstků. Na snímku český reprezentant Roman Koudelka. ALEŠ SUCHÁNEK / MEDIAFAX | zdroj: tisková zpráva

Český skokan na lyžích Roman Koudelka skončil v nedělním závodu Světového poháru v Sapporu čtvrtý. K umístění na stupních vítězů mu chybělo více než třináct bodů. Stejně jako v sobotu vyhrál Japonec Daiki Ito.

Koudelka byl čtvrtý už po úvodním kole, v němž doletěl na 127 metrů. V druhém kole ještě dva metry přidal a předstihl německého skokana Richarda Freitaga, zezadu se ale před něj díky 135 metrům dostal vedoucí muž SP Andreas Kofler z Rakouska. Ito v druhém kole protáhl skok až na 137 metrů a o dva body předčil Poláka Kamila Stocha. V sobotu si šestadvacetiletý Japonec na domácím můstku v Sapporu připsal první triumf v kariéře, druhý přidal hned den poté. Bodovali i všichni tři další Češi. Jakub Janda byl devatenáctý, po prvním kole přitom měl na průběžné osmé pozici blízko k lepšímu výsledku. Lukáš Hlava obsadil 21. místo a Jan Matura 27. příčku.

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 28.3.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,200 25,320
USD 23,450 23,630
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma