Dnes je čtvrtek 25. dubna 2024., Svátek má Marek
Počasí dnes 3°C Občasný déšť

Skotská Čechům chutná

Skotská Čechům chutná
zdroj: tisková zpráva

Češi dnes nastoupili proti sebevědomému skotskému týmu v semifinále ME 2011 divize B. Už postup do samotného semifinále a postup do OH kvalifikace byl cílem vytyčeným oběma trenéry před turnajem.

Už předzápasové reakce skotských hráčů a trenérů dávaly tušit že radši hrají s námi a ne s Poláky. Na nás si věřili. Porada před zápasem se nesla v jasném duchu - přečkat úvodní nápor a zkusti ze standardních situací vytěžit maximum.

Na tréninku, den před semifinále, čeští hráči trénovali varianty trestného rohu pro případ že naše hlavní zbraň při rozích - střelba nebude úspěšná. Po posledním utkání, byla tisková konference se všemi trenéry - Michal Toms  pronesl nesmrtelná slova - We will win semifinal... Skotský trenér nejspíš opravdu nepochopil význam slov českého trenéra.

Nerozhodný stav

První poločas jsme hráli od půle - čekali jsme na skotské hráče. Vypracovali jsme si trestný roh, který se nám nepodařilo chytit - následné rozehráni jsme nezakončili střelou. Skotové měli balon vícena holi - pokud by se počítala procentuálně číslo by se pohybovalo kolem 60%. Po celou dobu byl majákem v naší obraně FIlip Neusser (pokud nedostane cenu ro nejlepšího brankáře turnaje, tak jsou asi všichni slepí). Do kabin se šlo za nerozhodného stavu 0:0, kdy na skotských hráčích byla vidět frustrace z našeho brankaře.

Během poločasové přestávky bylo cítit napětí u jinak sebevědomích Skotů okolo hřiště. I malé detaily v takovýchto zápasech rozhodují. Dle hlasů okolo hřiště, herní projev Skotů nebyl takový, jaký předpokládali.

Zónová obrana

Druhý poločas jsme začali více aktivně. Zónová obrana pracovala na plné obrátky. 7. minuta - Gól střílí Matin Babický (souhra po pravé straně kombinace Michal Soukup - obětavý Tomáš Bureš - Tomáš  Jahoda - David Vacek na konci akce Martin Babický mezi nohy skotského brankaře). Češi se radují tak, že rozhodčí zastavuje čas - Martin si odnáší krvavý šrám, rozseklé obočí. Češi stále hrají zónovou obranu u půlící čáry. Skotové se snaží si vytvořit šance - mají plno trestných rohů - 10, ale díky brankaři zůstávají bez kýžené odezvy pro skotský tým.

Po kratší odmlce přichází akce českého týmu - na konci je Bernátek - který převzal Kyndlovu přihrávku - 2:0. Do konce utkání chybí dlouhých 25 minut. Češi obdrží neskutečných 6 žlutých karet - je nutno podktnout, že rakouský rohodčí svou kvalitou ke utkání  rozhodně nepřispěl.  Češi jsou v permanentním tlaku. Hrajeme do konce utkání o jednoho hráče méně díky žlutým kartám. Obrana pracuje na plné obrátky - Skotové útočí v podstatě celých 25 minut. Filip Neusser dokazuje, jak dobře se na ME připravil. Zbytek šancí likviduje obětavá obrana.

Konec zápasu, gejzír nadšení propukuje naplno. Český tým postoupil do finále a tím si i zajistil účast v nejvyšší divizi ME pro rok 2012.

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 24.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,220 25,340
USD 23,520 23,700
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma