Dnes je pátek 29. března 2024., Svátek má Taťána
Počasí dnes 6°C Oblačno

Slavia přišla o postup v poslední minutě

Slavia přišla o postup v poslední minutě
zdroj: tisková zpráva

Fotbalisté pražské Slavie se nečekaně rozloučili s letošním ročníkem Ligy mistrů už v třetím předkole. V domácí odvetě proti moldavskému Šeriffu Tiraspol dlouho vedli díky Hlouškově hlavičce 1:0, ale moldavský tým v závěru vyrovnal.

Slávisté sahali po postupu, ale v druhé minutě nastavení zmrazil Eden vyrovnávací trefou Nadson. Slávisté tak napodobili sparťany, kteří v úterý vypadli s Panathinaikosem Atény, a zahrají si rovněž jen čtvrté předkolo Evropské ligy. Losování proběhne v pátek. Zatímco Moldavané nastoupili v totožné sestavě jako před týdnem při domácí remíze 0:0, slávistický kouč Karel Jarolím, který si v hledišti odpykal zbytek svého disciplinárního trestu, oproti poslednímu ligovému duelu v Brně opět zamíchal s obrannou čtveřicí. Na pravý kraj defenzivy vrátil místo Krajčíka Čelůstku, na pozici stopera se zasunul Suchý a vlevo operoval Hubáček. Talentovaný Hloušek se díky tomu nečekaně posunul až na hrot, kde nikdy nehrál, a Jarolímovi se tento překvapivý tah brzy vyplatil. Hosté se stejně jako doma v úvodu pustili do útočení, ale slávisté se po pár minutách postupně dostali do tempa a začali získávat mírnou převahu. V 12. minutě dokonce Vlček po Hlouškově pokusu přes hlavu poprvé rozvlnil síť, jenže stál v ofsajdu. Na opačné straně prověřil Hanuše, který znovu dostal přednost před zkušeným Vaniakem, nečekaný odraz balonu od Balimy po Hubáčkově obranném odkopu. Vzápětí už domácí slavili. Po Černého tečované střele kopali Pražané v krátkém sledu druhý roh, brankář Namaško vyrazil následný ostrý centr jen k Vomáčkovi a jeho tečovanou střelu uklidil mezi tyče pohotovou hlavičkou Hloušek. Talentovaný mladík si připsal první soutěžní trefu v novém dresu a zlomil rok a půl dlouhé čekání slávistů na vstřelený gól v domácích zápasech evropských pohárů. Domácí se díky rychlé brance uklidnili a celkem v klidu kontrolovali průběh utkání. Hanuš byl prakticky bez práce, naopak Namaškovi po půlhodině zatrnulo po nebezpečné Jandově ráně z 20 metrů. Slávisté pokračovali v aktivní hře i zkraje druhé půle. Chvíli po návratu z kabin netrefil dobře míč v nadějné pozici Janda, vzápětí se Vlček dostal příliš blízko Namaškovi, který odvrátil na roh. V 51. minutě přišla nebezpečná situace před Hanušovou branku. Rodriguez napřáhl ze střední vzdálenosti a přízemní střelou jen o kousek minul tyč. Hosté se museli tlačit dopředu, ale do šancí se prakticky vůbec nedostávali. Naopak slávisté využívali jejich otevřené obrany. Černého ránu však zastavil Nadson a další akci domácí překombinovali. Šeriff začal zatápět stále nervóznějším slávistům až v posledních pěti minutách. Balimovu možnost ale dokázal srazit Hubáček na roh a vzápětí hosté dostali míč do sítě jen s přispěním faulu na brankáře Hanuše. Jenže když už se slávisté začínali pomalu těšit na soupeře v posledním předkole, přišel šok. V druhé minutě nastavení proletěl centr celým domácím vápnem až na zadní tyč, kde srovnal Nadson. Vršovičtí tak ani čtvrtý soutěžní sezony nevyhráli a po závěrečném hvizdu nevěřícně popadali na trávník. Vidina Ligy mistrů a zisku minimálně 185 milionů korun za základní skupinu byla pryč.
Výsledek: Slavia Praha - Šeriff Tiraspol 1:1 (1:0) Branky: 15. Hloušek - 90.+2 Nadson. Rozhodčí: Rocchi - Di Liberatore, De Luca (všichni It.). ŽK: Suchý, M. Černý - Mamah, Balima. Diváci: 13.483. První zápas: 0:0, postupuje Tiraspol. Sestavy: Slavia Praha: Hanuš - Čelůstka, Suchý, Vomáčka, Hubáček - Janda, M. Jarolím (62. Vasiljevič), Ragued, J. Černý (89. Tafat) - Vlček, Hloušek (74. M. Černý). Trenér: Vrabec. Šeriff Tiraspol: Namaško - Mamah (72. Bulat), Nadson, Tarchnišvili, Rodriguez - Diedhiou (59. Franca), Rouamba, Arbanas, Kornějenkov, Suvorov (82. Volkov) - Balima. Trenér: Kučuk.

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 28.3.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,170 25,310
USD 23,330 23,510
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma