Dnes je středa 24. dubna 2024., Svátek má Jiří
Počasí dnes 6°C Slabý déšť

Slavia zahájila přípravu už s novou posilou Dobrotkou

Slavia zahájila přípravu už s novou posilou Dobrotkou
V Synot Tip aréně v Praze se 23. května 2012 konala tisková konference na které byl představen nový trenér SK Slavia Praha Petr Rada (na snímku). MIKULÁŠ KŘEPELKA / MEDIAFAX | zdroj: tisková zpráva

Slovenský obránce Martin Dobrotka se definitivně stal druhou letní posilou slávistických fotbalistů. Sedmadvacetiletý zadák podepsal s pražským klubem dvouletou smlouvu s opcí a dnes už s týmem absolvoval první trénink v Edenu na startu přípravy pod vedením nového kouče Petra Rady.

Dobrotka přichází do Slavie po šesti letech strávených ve Slovanu Bratislava. "Fanoušci Slovanu hodně chtěli, abych zůstal. Já jsem cítil, že už bych potřeboval změnu prostředí. Budu se snažit pomoci Slavii, abychom v nadcházející sezoně skončili výše než v té minulé," uvedl Dobrotka. Dobrotka už si českou ligu vyzkoušel, v sezoně 2004/05 působil v Českých Budějovicích. V roce 2009 si připsal jeden start za slovenský národní tým. Na jaře laboroval se zraněním, ale nyní už je v pořádku. Oproti jarní sezoně nastalo ve slávistickém kádru několik změn především v ofenzivě. Odešli tři útočníci: Janu Blažkovi a Jiřímu Böhmovi skončilo hostování, se Zbyňkem Pospěchem vedení neprodloužilo smlouvu. Právě útok by chtěl Rada během letní přestávky posílit. "Je to jedna z pozic, která nás tlačí. Chtěli bychom také záložníka, obranu se teď povedlo vyztužit příchodem Dobrotky," řekl novinářům trenér. "Zatím ale nechci jmenovat, abychom to nezakřikli. Chtěli bychom, aby přišli dva hráči, mělo by jít o hráče z české ligy," dodal Rada. Spekuluje se o tom, že Slavia také stále stojí o záložníka Davida Jarolíma, jemuž končí smlouva v Hamburku. "Já bych si s bráchou rád zahrál a on se mnou taky," podotkl slávistický záložník Lukáš Jarolím. Vedle Dobrotky zatím Slavia v přestávce získala také slovenského záložníka Karola Kisela, jenž by měl být tahounem týmu. Z hostování na Žižkově se vrátil Luboš Tusjak, z juniorky si trenéři vybrali Jaromíra Zmrhala. Naopak vedle Pospěcha, Böhma a Blažka ve Slavii skončili také Bassirou Dembélé z Mali, Petr Mareš, Matěj Paprčiak a Martin Voráček. Nové angažmá si hledají Josef Kaufman a Libor Tafat. Zkušený útočník Stanislav Vlček bude v tomto týdnu řešit s vedením klubu prodloužení smlouvy o další rok. Radovi dnes na prvním tréninku v Edenu chyběl kvůli viróze útočník Milan Škoda. Drobné zdravotní potíže mají Milan Nitrianský, Róbert Cicman a Matúš Čonka. Slávisty čekají v přípravě mimo jiné turnaje v Čelákovicích a v Nové Včelnici, v polovině července pak odjedou na soustředění do Itálie.

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 24.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,240 25,360
USD 23,580 23,760
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma