Dnes je pátek 29. března 2024., Svátek má Taťána
Počasí dnes 6°C Oblačno

Šlesingr krůček od medaile, ve stíhacím závodě dojel čtvrtý

Šlesingr krůček od medaile, ve stíhacím závodě dojel čtvrtý
Šlesingr byl se svým výkonem spokojený, "bramborová medaile" jej ovšem trochu mrzela | zdroj: Profimedia

Statečně se rval o umístění na stupních vítězů český biatlonista Michal Šlesingr v dnešním stíhacím závodě na mistrovství světa ve finském Kontiolahti. Od bronzu jej nakonec dělily necelé dvě vteřiny. Vyhrál Němec Erik Lesser, druhý byl Rus Anton Šipulin, třetí dojel Nor Tarjei Bö.

Šlesingr potvrdil současnou výbornou formu a celý závod, do kterého vyjížděl po včerejším sprintu ze sedmého místa, se pohyboval v popředí startovního pole. Jen jednou musel na trestné kolo.

Na poslední položce, kdy nechtěl riskovat dalších 150 metrů navíc, se ovšem zdržel déle než jeho přímí soupeři o medaile a šestisekundovou ztrátu už v posledním okruhu smazat nedokázal.

Neztratili se ani další dva naši reprezentanti, Ondřej Moravec si udržel devátou příčku a do dvacítky se vešel i Jaroslav Soukup, kterému patří osmnácté místo.

Stíhačku žen skvěle zajela Gabriela Soukalová, která se po sprintu posunula o třináct míst dopředu a obsadila páté místo. K medaili jí chybělo necelých 27 sekund. Veronika Vítková si také polepšila a skončila jedenáctá. Titul získala Marie Dorinová-Habertová z Francie, která navázala na sobotní zlato ze sprintu. Stříbro vybojovala Němka Laura Dahlmeierová a bronz Polka Weronika Novakowská-Ziemniaková. 

Zdroje:
ČT

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 28.3.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,170 25,310
USD 23,330 23,510
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma