Dnes je pátek 29. března 2024., Svátek má Taťána
Počasí dnes 3°C Polojasno

Šlesingr vstoupil do SP druhým místem

Šlesingr vstoupil do SP druhým místem
Image: 0020094257, License: Rights managed, Michal Slesingr of the Czech Repubblic celebrates after crossing the finish line of the men's 10 km sprint race of the biathlon World Championship in Anterselva 03 February 2007. Norwegian Ole Einar Bjoerndalen won the race ahead of second-placed Slesingr. / VINCENZO PINTO, Place: ANTERSELVA,ITALY, Model Release: No or not aplicable, Credit line: Profimedia.cz, AFP | zdroj: Profimedia

Biatlonista Michal Šlesingr zahájil Světový pohár druhým místem. Ve vytrvalostním závodu na 20 km ve švédském Östersundu nestačil pouze na suverénního Francouze Martina Fourcada, jenž vyhrál s náskokem téměř dvou minut.

Třetího Němce Simona Schemppa porazil Šlesingr o pouhé dvě desetiny sekundy. Všichni tři medailisté minuli při střelbě jeden terč. Šlesingr startující s číslem 26 sesadil při doběhu z čela průběžného pořadí Rusa Jevgenije Usťugova, který vybíhal jako první ze všech 103 závodníků. Poté čekal, jak si povedou soupeři za ním. O vítězství mistra světa Fourcada nebylo pochyb, mladší z francouzských bratrů si doběhl pro sedmé individuální prvenství v seriálu v kariéře. "Vím, že ještě nemám formu, proto jsem moc rád, jak to všechno dopadlo. Před startem jsem byl hodně nesvůj a vůbec jsem nevěděl, co od závodu čekat," řekl Šlesingr po svém nejlepším výsledku na této trati. "Poznal jsem, že i když se necítím dobře, mohu uspět. Jsem přesvědčený, že tuhle pohodu a jistotu si přenesu i do dalších závodů." Na druhé místo se osmadvacetiletý Šlesingr prosadil v SP potřetí v kariéře, na stupně vítězů se dostal posedmé. Na kontě má zatím jediné vítězství z roku 2008.  Šlesingr, jenž už v minulé sezoně potvrdil vzestup devátou příčkou v konečné klasifikaci SP, vstoupil do závodu s rozumem. "Ještě jsem si pamatoval loňský rok, kdy jsem tady na stejné trati začal rychle a ve čtvrtém z pěti kol jsem úplně vytuhl. Teď jsem se snažil pošetřit síly a vydržet s nimi až do konce," řekl biatlonista. Záměr letohradskému závodníkovi vyšel do puntíku. "Asi v polovině trati jsem se chytil Jakova Faka ze Slovinska a vlastně až do cíle jsme spolupracovali," pochvaloval si Šlesingr startující s číslem 26, který sesadil při doběhu do cíle z čela průběžného pořadí Rusa Jevgenije Usťugova vybíhajícího jako prvního ze všech 103 závodníků. Poté čekal, jak si povedou soupeři za ním. Schempp na Šlesingrovo postavení dlouho útočil, ještě kilometr a půl před cílem měl k dobru téměř sedm sekund. Nakonec za českým reprezentantem těsně zaostal. Další český biatlonista Jaroslav Soukup skončil sedmnáctý, Tomáš Holubec doběhl na 23. místě.  

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 29.3.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,170 25,310
USD 23,330 23,510
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma