Dnes je pátek 29. března 2024., Svátek má Taťána
Počasí dnes 14°C Oblačno

Slováci chtějí k fotbalové reprezentaci kouče Vrbu

Slováci chtějí k fotbalové reprezentaci kouče Vrbu
Po fotbalovém zápase s FC Barcelona přiletěli 20. října 2011 fotbalisté Viktoria Plzeň na pražské letiště v Ruzyni. Na snímku trenér Viktorie Plzeň Pavel Vrba. JIŘÍ RUBEŠ / MEDIAFAX | zdroj: tisková zpráva

Nástupcem Vladimíra Weisse na lavičce slovenské fotbalové reprezentace by se mohl stát plzeňský kouč Pavel Vrba. Výkonný výbor slovenského svazu udělil svému prezidentovi Jánu Kováčikovi mandát k tomu, aby s trenérem Viktorie a zástupci západočeského klubu jednal o Vrbově možném angažování u národního týmu.

"Máme ambice spojit se s nejúspěšnějším trenérem za poslední období. Pavel Vrba je za posledních pět let nejúspěšnějším trenérem v Čechách a na Slovensku," uvedl Kováčik. "Budeme se snažit, aby ta setkání proběhla co nejdříve. Abychom věděli, zda má pan Vrba zájem. Samozřejmě potom by nás ještě čekala jednání se zástupci Plzně. Byl bych rád, kdyby měl pan Vrba zájem, kdybychom se mohli dohodnout na podmínkách a on se mohl co nejdříve věnovat práci reprezentačního trenéra," dodal prezident slovenského svazu. Podle Plzně ale nebudou jednání se slovenským svazem otázkou nejbližších dnů, Vrba se nyní soustředí hlavně na úvodní duel Evropské ligy proti Schalke 04, který je na programu příští týden, a na následný vstup do jarní ligové sezony. "Už jen samotný zájem slovenského svazu o mojí osobu je samozřejmě velkým vyznamenáním a ctí, nicméně v současné chvíli se plně koncentruji na duel se Schalke a následné vykročení do jarních duelů Gambrinus ligy," uvedl Vrba v tiskové zprávě. "Další postup budu probírat s vedením Viktorie, společně se domluvíme na dalších krocích. Teprve poté by následovala případná jednání s předsedou slovenského svazu," uvedl Vrba před přípravným duelem na soustředění na Kypru. Úspěšný český kouč má v Plzni smlouvu do června 2013, v minulých dnech se ale nechal slyšet, že by o nabídce vést slovenský národní tým minimálně uvažoval. K reprezentaci východních sousedů by případně nastoupil zřejmě až v létě, v přípravném duelu v Turecku na konci února povede mužstvo dosavadní asistent Michal Hipp. "Vzhledem k nabitému programu následujících týdnů nebude případné jednání se slovenskou stranou otázkou nejbližšího období. Za Viktorii Plzeň nadále platí, že trenér má u nás platnou smlouvu do léta 2013 a zároveň velkou motivaci probojovat se s týmem také pro další sezonu do evropských pohárů," řekl generální manažer Viktorie Adolf Šádek. O Vrbově působení u slovenské reprezentace se spekulovalo již delší dobu. Osmačtyřicetiletý český kouč byl označován za jednoho z možných nástupců po Weissovi, který u národního týmu bývalého federálního partnera před týdnech po čtyřech letech skončil. Dalšími adepty prý měli být Jozef Chovanec, jenž po podzimu odešel ze Sparty, a také další bývalý kouč letenského klubu, nyní trenér Senice Stanislav Griga. Vrba si udělal jméno především loňským titulem s Plzní a následným postupem do základní skupiny Ligy mistrů, kde Západočeši při své premiéře skončili třetí a zahrají si na jaře Evropskou ligu proti Schalke 04. Ligu vyhrál také na Slovensku s Žilinou a v roce 2004 slavil mistrovskou korunu z pozice asistenta trenéra i v Baníku Ostrava. U slovenského národního týmu už působil v letech 2006 až 2007 jako asistent.

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 29.3.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,220 25,300
USD 23,390 23,490
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma