Dnes je sobota 20. dubna 2024., Svátek má Marcela
Počasí dnes 7°C Slabý déšť

Smrž byl při testování osmý, se začátkem sezony je spokojený

Smrž byl při testování osmý, se začátkem sezony je spokojený
Na brněnském Masarykově okruhu se v neděli 10. červnece 2011 jely závody Mistrovství světa motocyklových Superbike. Na snímku český jezdec Jakub Smrž z týmu Effenbert-Liberty Racing, jedoucí na motocyklu Ducati 1098 R. Jediný český jezdec na startovním rošku skončil v první jízdě jedenáctý se ztrátou 22 sekund za vítězným Italem Maxem Biaggim, druhou po pádu nedokončil. JIŘÍ NOVÁČEK / MEDIAFAX | zdroj: tisková zpráva

Osmý čas zajel český motocyklista Jakub Smrž na okruhu Phillip Island, kde druhým dnem pokračovaly testy před blížícím se začátkem mistrovství světa superbiků. Oproti pondělí si pilot česko-italského týmu Effenbert-Liberty Racing o tři desetiny sekundy pohoršil, o dosažení nejlepšího času ale podle něj zatím nešlo.

"První dva dny se mi jezdilo velmi dobře. Po dlouhé přestávce si opět zvykám na motorce a snažíme se najít co nejlepší nastavení plus zkoušíme různé možnosti. Časy jsou dobré, pokroky taky," pochvaloval si Smrž na facebooku. Nejlepšího času dosáhl Španěl Carlos Checa, který o desetinu sekundy předstihl v pondělí nejrychlejšího Toma Sykese z Velké Británie. Na okruhu se podle předpokladů neobjevil Američan John Hopkins, který si v pondělí při pádu zlomil pravou ruku. Osmadvacetiletý jezdec, jenž v lednu absolvoval operaci, při níž přišel o dva klouby na prstu stejné ruky, odletěl do USA, kde se má podrobit dalším vyšetřením. Poté bude jasné, zda se objeví na startu prvního závodu. Nový ročník MS superbiků začne na Phillip Islandu příští týden.

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 20.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,230 25,350
USD 23,620 23,800
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma