Dnes je čtvrtek 28. března 2024., Svátek má Soňa
Počasí dnes 14°C Skoro zataženo

Španělé porazili v generálce na ME Čínu 1:0

Španělé porazili v generálce na ME Čínu 1:0
Image: 0130829841, License: Rights managed, Spain's forward David Silva (L) celebrates with teammates after scoring against China on June 3, 2012 during an international friendly football match at the Cartuja stadium in Sevilla in preparation for the Euro 2012 football championship, which will take place in Poland and Ukraine from June 8 to July 1. AFP PHOTO/ JORGE GUERRERO, Place: SPAIN, Model Release: No or not aplicable, Credit line: Profimedia.cz, AFP | zdroj: Profimedia

Fotbalisté Španělska porazili v posledním přípravním zápase před Eurem Čínu 1:0. O výhře úřadujících mistrů světa i Evropy rozhodl v neděli v Seville šest minut před koncem David Silva po přihrávce střídajícího záložníka Andrése Iniesty.

První poločas patřil čínským hráčům, kteří těžili zejména z nepřesné hry domácích. "Takticky jsme odehráli dobrý zápas, soupeř byl ale někde jinde. Kdybychom hráli proti komukoliv jinému, tak jsme neprohráli," prohlásil španělský trenér čínského týmu José Antonio Camacho. 

Domácí ožili až po přestávce zejména díky příchodu Iniesty. Právě barcelonský záložník připravil jediný gól zápasu, když před prázdnou brankou našel Silvu. "Všechnu práci udělal Andrés, já už jenom doklepnul," řekl Silva. 

Dvě mouchy jednou ranou

Španělsko nastoupilo poprvé v kompletním složení, v předchozích přípravných zápasech se kvůli finále Španělského poháru musel trenér Vicente del Bosque obejít bez devíti hráčů Barcelony a Bilbaa. 

Generálka před páteční kvalifikací o postup na mistrovství světa vyšla Mexiku, které v texaském Arlingtonu porazilo 2:0 Brazílii. "Zabili jsme dvě mouchy jednou ranou. Porazili jsme silného soupeře a připravili se na kvalifikaci," řekl trenér José Manuel de la Torre. 

Za Mexiko se trefili Giovani Dos Santos a Javier Hernández. Brazilský trenér Mano Menezes postavil k zápasu tým složený z hráčů do 23 let, který připravuje na olympijské hry v Londýně. 

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 28.3.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,200 25,320
USD 23,380 23,560
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma