Dnes je sobota 20. dubna 2024., Svátek má Marcela
Počasí dnes 7°C Slabý déšť

Sparta porazila Olomouc 1:0 a vytvořila tlak na Liberec

Sparta porazila Olomouc 1:0 a vytvořila tlak na Liberec
V Hradci Králové na Všesportovním stadionu se 17. července 2010 odehrálo 1. kolo fotbalové Gambrinus ligy mezi celky FC Hradec Králové a AC Sparta Praha. Na snímku Léonard Kweuke. MILAN KAMMERMAYER / MEDIAFAX | zdroj: tisková zpráva

Fotbalisté Sparty po dvou ztrátách za sebou zabrali a v předehrávce 27. kola první ligy porazili Sigmu Olomouc 1:0. Na druhém místě tak snížili náskok vedoucího Liberce na jediný bod, Severočeši však mají zápas v Českých Budějovicích k dobru. O jediný gól se ve 30. minutě postaral kamerunský útočník Leonard Kweuke. Sparta se s Olomoucí utká i ve středu ve finále Poháru České pošty.

Sparta začala aktivně, především Sionko na pravé straně se brzy ocitl ve dvou pološancích, ale byla to Olomouc, která si vytvořila první gólovku. Chybou v rozehrávce jí k tomu pomohl stoper Sparty Jakub Brabec, který dnes dostal v sestavě přednost před zkušeným Jarošíkem. Brabcův ztracený míč se rychle dostal k Ordošovi ve vápně, který se obtočil kolem obránce a tvrdě vystřelil, ale brankář Vaclík dobře zasáhl a ránu vytěsnil. Sparta odpověděla vzápětí hlavičkou Hušbauera, který však trefil přímo brankáře Zlámala. Po půlhodině už ale domácí udeřili. Jakub Brabec napravil svou chybu a parádní kolmou přihrávkou na 40 metrů našel nabíhajícího Kweukeho, který si věděl rady a zaznamenal svůj 11. gól v sezoně. Sparta mohla ještě do poločasu zvýšit, když u všeho podstatného byl záložník Krejčí. Nejprve však po závaru ve vápně Sigmy střílel mimo, místo aby hledal lépe postavené spoluhráče, a následně mu přímý kop podél zdi chytil brankář Zlámal. Z následného rohu pak Krejčí našel hlavu Kweukeho a Kamerunec střílel tvrdě, ale těsně vedle. V úvodu druhé půle pak Matějovský hezkou přihrávkou našel za obranou Pamiče, který zpětným pasem připravil velkou šanci pro Krejčího, ale sparťanský mladík přestřelil. A tak mohla Sigma trestat. Za obranu se dostal Navrátil, ale brankář Vaclík mu včasným vyběhnutím zmenšil úhel a nechal se trefit. To však byla poslední olomoucká příležitost. Obrana Sparty už hostům více nedovolila. Sigma tak nedala Spartě gól ani v pátém utkání po sobě. Naopak Pražané mohli vedení ještě potvrdit, ale Přikryla, Matějovského i dělovku Kweukeho vychytal brankář Zlámal. Sparta Praha - Sigma Olomouc 1:0 (1:0) Branka: 30. Kweuke. Rozhodčí: Jílek - Urban, Makovička. ŽK: Sionko - Vepřek. Diváci: 7228. Sparta: Vaclík - Přikryl, E. Brabec, J. Brabec, Pamič - Holek (70. Jarošík) - Sionko (90. Kerič), Matějovský, Hušbauer, Krejčí - Kweuke. Trenér: Hašek. Olomouc: Zlámal - Janotka, Dreksa, Škerle, Vepřek - Pospíšil, Kučera - Heinz (59. Klesnil) - Schulmeister (87. Hála), Ordoš, Navrátil (78. Varadi). Trenér: Uličný.

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 20.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,230 25,350
USD 23,620 23,800
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma